Χαμόγελα στα παιδιά της Σύρου σκόρπισε για 6η συνεχή χρονιά το «Σπίτι του Άη-Βασίλη»

Το πρώτο βήμα μιας καινούριας πορείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων στο «Σπίτι του Άη-Βασίλη» στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, η οποία για 6η συνεχόμενη χρονιά μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, σκορπίζοντας χαρά και χαμόγελα στα παιδιά της Σύρου.

Από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2017, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Άη Βασίλη και το ανανεωμένο Σπίτι του, να παίξουν και να δημιουργήσουν στα εργαστήρια των ξωτικών του και να διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε διάφορα δρώμενα και παρακολουθώντας θεατρικές, μουσικές κ.λπ. παραστάσεις.

Την εκδήλωση διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αλλά και τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών.

Στην τελετή λήξης των φετινών εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Νταλαχάνης ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη και τους εθελοντές για τη βοήθεια, τις προσπάθειες αλλά και την πολύωρη εργασία τους προκειμένου να προετοιμαστεί το Σπίτι του Άη-Βασίλη και να ανοίξει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Μαρία Κασιώτη (Αγιοβασιλίνα) και Μαγδαληνή Ρούσσου και στον Ισίδωρο Δουράτσο.

«Ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους τους εθελοντές»

Αναμνηστικό δίπλωμα απονεμήθηκε στην ειδική συνεργάτιδα της εκδήλωσης, Ευγενία Σαγκινέτου για την επιμέλεια των εργαστηρίων των ξωτικών και το συντονισμό των εθελοντών, οι οποίοι τιμήθηκαν αναλόγως για τη συμβολή και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν στο κομμάτι της ψυχαγωγίας και της δημιουργίας.

Ο κ. Νταλαχάνης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του Συλλόγου προς τους φορείς και τους ιδιώτες που ενίσχυσαν με τις δράσεις τους την εκδήλωση, τους υποστηρικτές και χορηγούς, το Τμήμα Πολιτισμού και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Καθολική Επισκοπή Σύρου και την Ορνιθολογική Εταιρεία Ελλάδος.

«Όλες αυτές τα ημέρες είδαμε πάρα πολλά παιδιά να επισκέπτονται το Σπίτι του Άη-Βασίλη, να νιώθουν όμορφα, γιορτινά και να χαίροντα που βρίσκονται εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, τονίζοντας ότι η φετινή διοργάνωση ήταν το πρώτο βήμα μιας καινούριας πορείας που χαράσσει ο Σύλλογος με πολύ χαμόγελο και αγάπη για τους μικρούς φίλους του.

Καταλήγοντας, ο κ. Νταλαχάνης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και υπογράμμισε πως ο Σύλλογος θα προσπαθεί συνεχώς να διευρύνει τις εκδηλώσεις στο Σπίτι του Άη-Βασίλη, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να χαίρονται και να χαμογελούν στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.