Χορεύοντας στο δύο και... στο όλοι!

  • Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, 2018 - 11:33

Σεμινάριο partnering για παιδιά και εφήβους με τη Βάσια Ζορμπαλή και την Εύη Ψάλτου διοργανώνει το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

Παιδικό τμήμα
Ώρες: 10:00-12:00
Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018

Η χαρά κι η διασκέδαση που γίνεται επιθυμία, η επιθυμία που γίνεται ανάγκη, η ανάγκη που γίνεται έρευνα, η έρευνα που γίνεται μοίρασμα. Το προτεινόμενο σεμινάριο εμπνέεται από την ανάγκη μας αλλά και τη χαρά μας να χορεύουμε σε ζευγάρια και σε μεγαλύτερες ομάδες, με βασικό εργαλείο τη γλώσσα του χορού και με σεβασμό προς το σώμα και τον άλλον. 

Πώς η χαρά, η διασκέδαση, το παιχνίδι γίνονται χορός. Ένας χορός με τον άλλον και με την ομάδα. Με εργαλείο τη φαντασία και τη γλώσσα του χορού μαθαίνω το σώμα μου αλλά και το σώμα του άλλου. Αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του βάρους, παίζω με την ισορροπία, αναζητώ το διαφορετικό και τελικά μιλώ με ά-γνωστες λέξεις. 

Στο σεμινάριο αυτό: 
1. Παίζουμε, καινούργια αυτοσχέδια παιχνίδια
2. Χορεύουμε, καινούργια και παλιά μαζί με έναν φίλο 

Προορισμός της διαδρομής μας ένας διάλογος χωρίς λόγο από κοντά και από μακριά, με τον φίλο μου και την ομάδα όλη. Ένας δικός μας μοναδικός χορός όπου το άλλο, το διαφορετικό, αναζητείται και αναδεικνύεται. Μια ζωντανή κινητική παρτιτούρα όπου ο ένας δεν αναπτύσσεται εις βάρος του άλλου αλλά τον συμπληρώνει και τον ενισχύει. 

Απαραίτητη προϋπόθεση:
Διάθεση για παιχνίδι και χορό παρέα με άλλους. 

Εφηβικό τμήμα

Ώρες: 12:30-14:30
Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018

Στο σεμινάριο αυτό με εργαλεία το contact improvisation, το partnering, τον αυτοσχεδιασμό και την τεχνική release και με σεβασμό προς το σώμα, αναζητούμε την προσωπική έκφραση και τον διάλογο μέσα από την κίνηση. 

Ανακαλύπτουμε τη δύναμη της βαρύτητας που μας έλκει προς τη γη και τρόπους να αντισταθούμε σε αυτήν, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το βάρος μας σε ένα άλλο σώμα και να δεχόμαστε το δικό του ώστε μαζί να συν-κινηθούμε. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε τους μοχλούς που μπορεί να φτιάξει το σώμα μας για τη διευκόλυνση της μετακίνησής μας -μαζί ή και χώρια- και κυρίως μαθαίνουμε να έχουμε όλες μας τις αισθήσεις ανοιχτές προς τον άλλον και την ομάδα για τη δημιουργία ενός από κοινού αρμονικού χορού. 

Το σεμινάριο κινείται σε δύο άξονες που αλληλοσυμπληρώνονται και ταυτόχρονα ο ένας ενισχύει τον άλλον:
1. Αυτοσχεδιασμός - Έρευνα, όπου τα ζευγάρια αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες οδηγίες ζεσταίνοντας μυαλό και σώμα, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τις προσωπικές τους κινητικές επιλογές και χτίζουν τη σχέση με τον άλλον και την ομάδα. 
2. Τεχνική, όπου μέσα σε ένα δοσμένο υλικό καλούνται να ανακαλύψουν όχι μόνο τις τεχνικές συνδέσεις που προέκυψαν από τον αυτοσχεδιασμό αλλά και τον τρόπο που θα εισάγουν την προσωπική τους κίνηση. 

Η εμπειρία μας αποτυπώνεται στο κλείσιμο του σεμιναρίου με μία αυτοσχεδιαστική χορογραφία που χτίζουμε, με εργαλεία όλα όσα μεταξύ μας ερευνήσαμε. 

Προτείνουμε, λοιπόν, έναν ανοιχτό διάλογο που περιλαμβάνει τόσο την επαφή όσο και την απόσταση κι ο οποίος διαμορφώνεται μέσα από τη μοναδικότητα του εκάστοτε ζευγαριού. Μια ζωντανή κινητική παρτιτούρα όπου το ένα σώμα δεν αναπτύσσεται εις βάρος του άλλου αλλά το συμπληρώνει και το ενισχύει. 

Απαραίτητη προϋπόθεση:
Διάθεση για προκλήσεις και χορό. 

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: 
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος
Επικοινωνία: 
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6944-771449, 6973-792685
E-mail: info@akropoditi.gr