Η γραφή του σώματος

Σεμινάριο χορού με την Αθανασία Κανελλοπούλου
  • Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 15 Ιαν. 2018 - 7:42

Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί παρουσιάζει το σεμινάριο χορού "Η γραφή του σώματος" με την Αθανασία Κανελλοπούλου, Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Η γραφή του σώματος
Μέρος Πρώτο: Το σώμα ως όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης ή αλλιώς πώς κινούνται οι άνθρωποι.

Αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε μορφής Τέχνης είναι η προσωπική έρευνα, η διαφορετικότητα της αντίληψης του καθενός και των ορίων του.  Το σώμα αναπνέει, μεταμορφώνεται, επι-κοινωνεί, συν-κινεί, αισθάνεται, εμπιστεύεται, αμφισβητεί.  Το σώμα ως όχημα μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης και διαδικασίας  επαναπροσδιορίζει τη σφαίρα του χώρου που εμείς οι ίδιοι θέτουμε. Ένα αμφίσημο σύμπαν δημιουργείται, όπου η κίνηση και η ακινησία,  ο ήχος και η σιωπή,  η ατομικότητα  και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν. Σιωπές, βλέμματα, εκρήξεις, ανάσες, αισθήσεις συνθέτουν το γενικό πλαίσιο του εργαστηρίου και της έρευνας της γραφής του σώματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται συγχρόνως σε ανθρώπους με εμπειρία και χωρίς καθόλου εμπειρία στον χώρο του χορού, που τους ενδιαφέρει η βιωματική εξέλιξη και συνύπαρξη και η επανατοποθέτηση τους πάνω στο "τι είναι κίνηση και χορός".
(Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί υλικό από λογοτεχνικά κείμενα)

Δηλώσεις συμμετοχής: έως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία  χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη  και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη  έζησε στο εξωτερικό όπου συνεργάστηκε με πολλές ομάδες,  όπως το Χοροθέατρο Wuppertal  Pina Bausch (guestdancer), Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstall κ.α. Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 17 έργα , πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη,  Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.  Η χορογραφική της μέχρι τώρα έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και φύση. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από  την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας (ZfinMaltaDanceEnsemble), την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης (Sareyyet Ramallah) κ.α. Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε Ακαδημίες Χορού ανά τον κόσμο (Πειραματική Ακαδημία Salzburg – SEAD, Cairo Contemporary Dance Centre, Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), Dance Studies University of Malta, Iceland Academy of Arts, Garage 29 Brussels, Dock 11 Βερολίνο, Dance Cultural Centre Athens, Mimar Sinan Fine Arts University, Istanbul.) Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και περφόρμερ.