Η ανάπτυξη της Σύρου, η άνθηση της Ερμούπολης, το Λύκειο των Ελληνίδων και μία ιστορική διαδρομή με λόγο, χορό και μουσική

Το Θέατρο Απόλλων «μύρισε» Ελλάδα

  • Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018 - 06:15

Τον χορό έσυραν στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων τρεις γενιές χορευτών που δραστηριοποιούνται στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, αποτελώντας τη χαρά, το καμάρι και την ελπίδα των δασκάλων τους ότι, αυτό το έμψυχο δυναμικό θα είναι ο καλός διάδοχος της πολυετούς δουλειάς τους.

Η παράσταση «Σύρο… το χορό» με τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου και τη φιλική συμμετοχή καλλιτεχνών συνεργατών του παρουσιάστηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Χριστούγεννα στη Σύρο».

Από το βαλς και το ταγκό μέχρι τους παραδοσιακούς χορούς μας και από την εποχή του μεσοπολέμου μέχρι σήμερα, η ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων συμβάδισε με την ιστορία του τόπου μας, σε μια εορταστική κεφάτη διαδρομή, όπου η γνώση,  ο χορός και το τραγούδι συνυπάρχουν και συνοδοιπορούν. Στο πλαίσιο αυτού του μοναδικού «ταξιδιού», λίγο πριν ανοίξει «επίσημα» το Τριώδιο, το κοινό έμαθε τι σχέση έχει ο Ροΐδης με τον αποκριάτικο χορό στο σπίτι Συριανού μεγαλοαστού και πώς ο Σουρής σατιρίζει την συνύπαρξη «βελάδας» με τη νησιώτικη βράκα.

Τα κείμενα επιμελήθηκαν και παρουσίασαν η Μαρία Αγγελοπούλου – Ζαρμπώνη και ο Γιάννης Δεσύπρης, ο οποίος υπέγραψε σκηνοθετικά την παράσταση. Η σκηνική επιμέλεια ανήκε στην κ. Μαλαματή Αναστασοπούλου.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία και το θερμό χειροκρότημά του και απένειμε στους συντελεστές της παράστασης ένα κλαδί ελιάς, συμβολικό δώρο της αγάπης, της ομόνοιας και της αγαστούς συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσά τους.