Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων θυμάται και τιμά τους ανθρώπους του

Παράδειγμα προς μίμηση

  • Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:12

Τον Αρτέμη και τη Γεωργία Μάινα, δύο πρόσωπα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του, που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με αφοσίωση, προθυμία και αγάπη για τη γειτονιά τους, τίμησε ο Κοινωνικός, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων, δίνοντας το όνομά τους στην αίθουσα του ιατρείου που στεγάζεται στον χώρο του.

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθους κόσμου.

Η πλούσια δράση του συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από το σύνολο των παρισταμένων, οι οποίοι απέδωσαν τα εύσημα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όσο και στους εθελοντές του για την ενεργή παρουσία τους στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου, παραδίδοντας μαθήματα ενότητας και συνεργασίας. «Με το έργο σας και τις αξίες που πρεσβεύετε, αποδεικνύετε πως μόνο με την ενότητα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα τόσο για τα Καμίνια, όσο και για ολόκληρο το νησί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδρινού.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός σημείωσε ότι, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα συνεχίσει την αγαστή συνεργασία του με τον Σύλλογο των Καμινίων, μιας περιοχής με απαράμιλλη ομορφιά και μεγάλη ιστορία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ερμούπολης και γενικότερα της Σύρου. Μεταξύ των έργων που αναμένονται να υλοποιηθούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού, βρίσκεται και η κατασκευή της καινούριας παιδικής χαράς στα Καμίνια, στο χώρο του νέου γηπέδου 5x5, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα. Οι δύο αυτές πρωτοβουλίες θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα γεμίσουν τους κατοίκους της με χαρά και υπερηφάνεια.

Σημειώνεται ότι, πριν από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός πεπραγμένων του 2017, ενώ αποφασίστηκε και η διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος κ. Μάκης Τζιράκης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τα μέλη του Συλλόγου για την αγάπη και τη στήριξή τους αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων τα Καμίνια απέδειξαν ότι είναι ζωντανά και πρόθυμα να αφήσουν την πολιτιστική και κοινωνική σφραγίδα τους.