Δήμος Μυκόνου

Επιτυχής ολοκλήρωση αποκριάτικων εκδηλώσεων

  • Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2018 - 18:03

Με τη μαζικότερη συμμετοχή των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μυκόνου για τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα. Από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, όλο το νησί κινούνταν στους αποκριάτικους ρυθμούς του Μυκονιάτικου Καρναβαλιού. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι Μυκονιάτες συμμετείχαν στη φετινή μεγαλειώδη για τα δεδομένα του νησιού Καρναβαλική Παρέλαση στο Γιαλό, στο κυνήγι του Θησαυρού του Μερμελέχα, σε πλήθος άλλων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, στο κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και βέβαια στο καθιερωμένο πέταγμα του Χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα στη Μερχιά με τους προσκόπους.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά το κλείσιμο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ευχαρίστησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τους βασικούς συντελεστές του φετινού Καρναβαλιού, τις υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου, καθώς επίσης και όλους τους συμμετέχοντες, ανανεώνοντας το αποκριάτικο ραντεβού με τους Μυκονιάτες για το 2019.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουκάς ανέφερε:

«Το καρναβάλι μας πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στον Γιαλό της Μυκόνου. Κάθε χρόνο γίνεται πιο δυνατό, πιο μεγάλο, πιο μαζικό! Και εμείς ως Δημοτική Αρχή γινόμαστε πιο χαρούμενοι γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να χαρίσουμε λίγες ώρες μεγαλύτερης χαράς και ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους. Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους με υγεία!»