Καλοκαιρινή απόδραση του «animasyros» στο αγαπημένο του νησί

Οπτικά παιχνίδια animation σε παραλίες της Σύρου

Κοντά στους Συριανούς φίλους του θα βρεθεί δύο μήνες νωρίτερα από το ετήσιο ραντεβού τους στο Θέατρο Απόλλων και σε πολλά ακόμη σημεία του νησιού, το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων «animasyros».

Η παρέα της αγαπημένης διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί για 11η συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά των Κυκλάδων από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός» θα συμμετέχει ενεργά στη δεύτερη έκδοση του “SYROSKIDZ” (27-29 Ιουλίου).

Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων πραγματοποιείται από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρόκειται να ταξιδέψει στη Φολέγανδρο και την Κύθνο αρχικά και στη συνέχεια και σε άλλα Κυκλαδονήσια.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων δράσεων που θα υλοποιηθούν στην Ερμούπολη και σε τέσσερα χωριά της Σύρου, το animasyros θα πραγματοποιήσει μία σειρά από παιχνίδια σε αγαπημένες παραλίες του νησιού.

«Πρόκειται για οπτικά παιχνίδια animation με την κατεύθυνση του Thomas Kunstler, σκηνοθέτη της πολυαναμενόμενης ταινίας «ΜΑΡΚΟΣ» (animated βιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη) και με τη βοήθεια της φωτογράφου, Κατερίνας Μάστορα. Αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι θα βρεθούν με την υποστήριξη του Γραφείου Παραγωγής στις παραλίες της Σύρου και συγκεκριμένα στον Γαλησσά, στη Βάρη και στο Κίνι», αναφέρει ο πρόεδρος του animasyros, Βασίλης Καραμητσάνης.

Συνέχιση της συνεργασίας του με τα Δημοτικά Σχολεία

Στο Φεστιβάλ “SYROSKIDZ 2” περιλαμβάνεται επίσης η εικαστική δράση με τίτλο «Η ζωή στο νησί μου», η οποία απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού. Τα παιδιά καλούνται να αναπτύξουν το παραπάνω project κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, με στόχο τη δημιουργία ενός εικονόλεξου που θα αφορά τη ζωή ενός παιδιού σε ένα νησί. Για τη δημιουργία του, μπορούν να κάνουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη σε μνημεία, φωτογράφιση τοπίων, αναζήτηση ανθρώπων, εξερεύνηση της φύσης κλπ. Το project θα αναπτυχθεί σε όποια κατεύθυνση θελήσουν τα παιδιά και σε ελεύθερη μορφή. Αντικειμενικός σκοπός είναι να γνωρίσουν με διάφορους τρόπους καλύτερα το νησί τους.

Το εικονόλεξο χρειάζεται να έχει συγκεκριμένη έκταση. Όλα τα projects θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα του syroskidz. Το καλύτερο θα βραβευτεί και θα μετατραπεί σε ταινία μικρού μήκους, σε συνεργασία με το animasyros, ενώ θα μπορούσε να προβληθεί πανελλαδικά ως μέσο διαφήμισης του νησιού.