Έκθεση ζωγραφικής Ντίτας Πατρονικόλα

"Ακουαρέλες και Μελάνια"

Τη ρομαντική ιδιοσυγκρασία της καλλιτεχνικής της υπόστασης, η οποία ξεχωρίζει για την πηγαία εκφραστική δύναμη και τη χρωματική ευαισθησία που αποπνέουν τα έργα της, αναδεικνύει μέσα από την έκθεσή της με τίτλο “Ακουαρέλες και Μελάνια” η ζωγράφος Ντίτα Πατρονικόλα.

Σαράντα πέντε οπτικές διατυπώσεις της ζωγραφικής, που συνομιλούν ανεπαισθήτως μεταξύ φωτός και σκιάς, προσφέρουν σε κάθε φιλότεχνο την ευκαιρία να επισκεφτεί την αίθουσα Εμμανουήλ Ροΐδη του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης και να συμμετάσχει σε μια ενδιαφέρουσα και ελκυστική εμπειρία.

Διαφάνεια και απλότητα

Μετά την πολύχρονη ενασχόλησή της με λάδια, ακρυλικά και τέμπερες, η κ. Πατρονικόλα, η οποία εργάστηκε ως καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού σχεδίου στη Σχολή Δοξιάδη για 15 χρόνια, χαρακτηρίζει την ακουαρέλα και το μελάνι “πρόκληση” για την ίδια, αφού τα έργα πρέπει να είναι αποφασισμένα και καθορισμένα από την αρχή, με κάθε λεπτομέρεια. “Η διαφάνεια και η απλότητά τους με συναρπάζουν” σημειώνει, προσθέτοντας ότι ο καινούριος κόσμος που απλώνεται μπροστά της, την οπλίζει με πνευματικό πλούτο και ευτυχία. “Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα”, επισημαίνει.

Στη δουλειά της, η απόδοση της πραγματικότητας είναι προϋπόθεση, μα και τρόπος αντίστασης στον υπερβολικό ζήλο μηδενισμού που χαρακτηρίζει, όχι αποκλειστικά τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και τη ζωή γενικότερα, σε όλες τις μορφές της.

Ατμοσφαιρική διάσταση

Πρωταρχικό και βασικό στοιχείο της δημιουργίας αποτελεί το στήσιμο του θέματος και η κατάλληλη σκηνοθεσία, είτε αυτό είναι μία ανθρώπινη φιγούρα, είτε μία νεκρή φύση. Με το φωτισμό, την οπτική γωνία και την προσωπική ευαισθησία, όλα αποκτούν μία θεατρική ατμοσφαιρική διάσταση, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις του κοινού.

Αντλώντας τη θεματολογία της μέσα από την καθημερινότητα και τα απλά σύμβολα που ξεθωριάζουν, λόγω της συνήθειας και της γκρίζας πραγματικότητας, η έμπειρη καλλιτέχνης ξεδιπλώνει την ποιητική διάθεσή της και προικίζει τους πίνακές της με μηνύματα αστείρευτης ελπίδας και δίψας για ζωή.

Η έκθεση της κ. Πατρονικόλα θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 19:00-22:00.