Η τέχνη μέσα από τα μάτια 20 καλλιτεχνών

Αυλαία έπεσε για τους είκοσι καλλιτέχνες του νησιού που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ένα νέο κίνημα με το όνομα Open Art Studios το οποίο προβαλλόταν στην αίθουσα τέχνης Γιάννη και Ελένη Βάτη. Όπως έχουν επανειλημμένα εκφράσει οι ίδιοι αυτό που θέλουν να πετύχουν με την κίνηση αυτή είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής προσέγγισης μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού ενώ η μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι το άνοιγμα των εργαστηρίων στον κόσμο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το Open Artist Studios αποτελεί το γεγονός ότι τα εργαστήρια είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση του κυκλαδίτικου νησιού ενώ δίνεται η ευκαιρία τόσο στους επισκέπτες όσο και στους δημότες της Σύρου να ανακαλύψουν την τέχνη παράλληλα με τις ομορφιές του νησιού. Ένα κίνημα το οποίο ξεκίνησε το 2012 όπου οι καλλιτέχνες ανοίγουν κάθε καλοκαίρι τα εργαστήρια προκειμένου να αναδείξουν κομμάτια από τις δημιουργίες τους.

Φέτος οι λάτρεις της εικαστικής τέχνης είχαν την δυνατότητα από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτέμβρη να βρεθούν στα εργαστήρια των καλλιτεχνών ενώ μέχρι χθες μπορούσαν να απολαύσουν τις δημιουργίες τους στην αίθουσα τέχνης.

Έργα από τους ζωγράφους Μισέλ Μπάλκον Βαρθαλίτου, Carol Byrne, David Hawkins, Κατερίνα Κυπριώτη, Γιολάντα Ζιάκα, και Jean Claude Sebastier, χειροποίητα αντικείμενα από τους Αγγέλα Γαβριήλ, Άρτεμις Σιδερίδου και Άλκηστη Παπαγεωργίου, εικαστικά έργα από την Ελπίδα Γαδ καθώς και αγιογραφίες από τον Υπαπαντή Ζαρμπώνη κοσμούσαν την αίθουσα. Ενώ παράλληλα δεν έλειπαν φωτογραφίες από τον Θανάση Μπαξόπουλο, γλυπτά και κεραμικά μικρο γλυπτικά από τους Παναγιώτη Καλούδη και Λυδία Νικολάου, αλλά και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των Γιάννη Ευστρατίου, Αθανασία Μπόλια και Rachel Gozlan.