Η μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση φωτογράφησης στη Σύρο

Worldwide Photowalk 2014

Στη Σύρο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά ο Παγκόσμιος Φωτογραφικός Περίπατος, ο οποίος ξεκίνησε το 1998 από 236 πόλεις για να γίνει πέρυσι το “talk of the town” σε 900 πόλεις σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Η εκδήλωση οργανώνεται την ίδια ημέρα σε όλο τον κόσμο με μια κοινή πλατφόρμα και με μια ορισμένη διαδρομή και ώρα που επιλέγει ο διοργανωτής σε κάθε πόλη.

Προαιρετικός διαγωνισμός

Όποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να διαγωνιστεί, μπορεί να συμμετέχει με την καλύτερη - κατά τη γνώμη του - φωτογραφία του, διεκδικώντας πλούσια δώρα όπως φωτογραφικές μηχανές ή σύγχρονους εκτυπωτές. Σε αντίθεση με άλλες διοργανώσεις δεν είναι υποχρεωτικό και δεν υπάρχει καλώς ή κακώς ευνοούμενος ανταγωνισμός. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.worldwidephotowalk.com.

Διοργανωτής για την Ερμούπολη είναι ο Θανάσης Μπαξόπουλος με πολλές εκθέσεις και μερικά βιβλία στο ενεργητικό του και μόνιμος κάτοικος Ερμούπολης, ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει ότι σε κάθε γωνία μπορεί να τον περιμένει κάτι καινούριο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις σελίδες www.baxopoulos.com ή www.freewebs.com/fotoarts ή να επικοινωνήσουν στο utbaxos@yahoo.com και στο τηλ. 6932656566.

Πού και πότε;

H αρχή θα γίνει από την Πλατεία Μιαούλη με σημείο συνάντησης τα σκαλοπάτια του Δημαρχείου το Σάββατο 11 Οκτωβρίου και ώρα 11:00. Η δράση θα διαρκέσει δυόμιση ώρες με κατάληξη τον Ταρσανά, διαδρομή ανάλογα των καιρικών συνθηκών και των συμμετεχόντων. Πιθανή και νυχτερινή βόλτα για όσους το επιλέξουν.

Στον Παγκόσμιο Φωτογραφικό Περίπατο μπορεί να συμμετέχει ο καθένας που αγαπάει την πόλη, τις βόλτες, την τέχνη ή τη φωτογραφία. Δεν είναι απαραίτητη η σε βάθος γνώση της τέχνης ή της τεχνικής της φωτογραφίας. Ο διοργανωτής είναι στη διάθεση κάθε συμμετέχοντα για τεχνική βοήθεια ή και ατέρμονες συζητήσεις γύρω από τη φύση της φωτογραφίας και της καλλιτεχνικής ενασχόλησης ως εκδήλωσης της υπαρξιακής αγωνίας του ανθρώπου και εναντίωσης στο άγχος του θανάτου, του κενού και του χάους που μας περιβάλλει.

Είναι καλό για όποιον θα συμμετέχει να γνωρίζει ότι θα χρειαστεί περπάτημα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να έχει μαζί του άνετα παπούτσια, καλή διάθεση, νεράκι και φωτογραφική μηχανή, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν απαγορεύεται η χρήση της κάμερας του κινητού.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή η εγγραφή στη σελίδα www.worldwidephotowalk.com.

Ετικέτες: