Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης "Περί έρωτος": ιερό δώρο της ανθρώπινης φύσης

Έργα μερικών εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων καλλιτεχνών με διεθνή αναγνώριση, όπως η Χρύσα Βέργη, ο Γιάννης Γαΐτης, ο Χρήστος Καράς, ο Μιχάλης Μακρουλάκης, ο Θόδωρος Μανωλίδης, ο Αλέκος Φασιανός, ο Νίκος Νικολάου και ο Βασίλης Σπεράτζας παρουσιάζονται στη νέα εικαστική έκθεση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με θέμα τον “Έρωτα”.

Η έκθεση “Περί Έρωτος” με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Προέδρου Διεθνούς Πινακοθήκης Δελφών και Προέδρου Εικαστικής Επιτροπής Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Κώστα Ιωαννίδη φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη & Ελένης Βάτη” και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Αλέξη Αθανασίου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρη Κοσμά και πλήθους φιλότεχνων. Την εκδήλωση τίμησε και ο τέως αντιδήμαρχος, Θάνος Φώσκολος.

Όπως σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης “ο Έρωτας και η Τέχνη πάνε μαζί, έχουν και οι δύο θεϊκή απαρχή, είναι ιερό δώρο της ανθρώπινης φύσης, καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν μαζί με την ανθρωπογένεση”.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”¨.