Η εναρκτήρια έκθεση των Open Art Studios στη Σύρο

Τις δημιουργίες 17 επαγγελματιών καλλιτεχνών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο νησί της Σύρου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για λίγες ακόμα ημέρες οι επισκέπτες της εντυπωσιακής Έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία.

Τα Ανοικτά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια προσκαλούν το κοινό στο πρώτο “κυνήγι θησαυρού” με αντικείμενο την τέχνη για το καλοκαίρι του 2015. Η εναρκτήρια έκθεση ζωγραφικής των Syros Open Art Studios λειτουργεί καθημερινά 11:00-14:00 και 19:00-23:00 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Ιουλίου. Η έκθεση λήξης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο & Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Άνω Σύρο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Μισέλ Μπάλκον Βαρθαλίτου, Carol Byrne, Παναγιώτης Καλούδης, Χάρη Καστρηνού, Χρυσάνθη Ζαράρη, Θένια Κόκκα, Ματίνα Μάμαλη, Θανάσης Μπαξόπουλος, Γιάννης Ευστρατίου, Rachel Gozlan, Λυδία Νικολάου, David Hawkins, Άλκηστη Παπαγεωργίου, Jean Claude Sebatier (Badin), Κωνσταντίνα-Μαργαρίτα Τερζή, Σοφία Τριγώνη.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να μπει στον μαγικό κόσμο της τέχνης εν τη γενέσει, ανοίγοντας για τους επόμενους τρεις μήνες τα εργαστήριά τους για επισκέψεις.

Καθώς ανακαλύπτετε τις ομορφιές του νησιού, προσκαλείστε να ανακαλύψετε και τα διάσπαρτα στο χάρτη ανοιχτά καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Μέσα από την κίνηση αυτή, οι συμμετέχοντες στοχεύουν στη δημιουργία μιας διαφορετικής προσέγγισης μεταξύ των καλλιτεχνών και του νησιού.

Η μέθοδος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι το άνοιγμα των εργαστηρίων τους στον κόσμο.

Το ενδιαφέρον του Open Art Studios είναι πως τα εργαστήρια είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση του κυκλαδίτικου νησιού. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει την τέχνη παράλληλα με τις ομορφιές του νησιού μας.

Ετικέτες: