Έξι διεθνείς καλλιτέχνες συναντώνται στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο

«Νέες μυθολογίες»

  • Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2016 - 06:19

Νέους μύθους που συνάδουν και διαμορφώνουν τα πρότυπα της σύγχρονης ζωής, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τη δυναμική της προβολής των ιδεών, που κρύβει ο εσώτερος εαυτός μας, αφηγούνται μέσα από το λόγο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλα εκφραστικά μέσα έξι διεθνείς καλλιτέχνες στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο.

Με την εκτίμηση πως η πολυσήμαντη επιρροή της τέχνης είναι ένας σύγχρονος μύθος, που κυριαρχεί στις μεγάλες Μητροπόλεις και στα εμβληματικά μουσεία, στις φημισμένες γκαλερί και στις οργανωμένες Αγορές Τέχνης, το Φεστιβάλ Νάξου βγάζει στο φως καινούριους μύθους, σημαντικούς για τη συνοχή της σημερινής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, η Mireya Samper και η Kristjana Samper από την Ισλανδία, ο Saulius Valius και η Diana Radaviciute από τη Λιθουανία, ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Klaus Pfeiffer από την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσκαλούν να κατανοήσουμε το συλλογικό ασυνείδητο, όπως εκφράζεται μέσα από τους μύθους και τη σύγχρονη προοπτική τους.

Πολίτες του κόσμου

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση Νέες Μυθολογίες, ενώ προέρχονται από μικρές χώρες της περιφέρειας οι ίδιοι ανήκουν στη μεγάλη κοινωνία των «πολιτών του κόσμου», αφού τα έργα τους όπως και οι ίδιοι ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουν έμπρακτα ότι, η δύναμη και η λατρεία της τέχνης στην εποχή της μετανεωτερικότητας, βρίσκεται στην ελευθερία της να κινείται παντού, να συνομιλεί ανοιχτά και εν τέλει να δημιουργεί έναν αναγνωρίσιμο, παγκόσμιο κώδικα επικοινωνίας, που βασίζεται στην κοινή αισθητική αντίληψη, την καινοτομία και την πολυπολιτισμική συνύπαρξη. 

Η έκθεση «New Mythologies» είναι ανοιχτή καθημερινά (10:00 – 17:00) και θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016.