Θετικές «εντυπώσεις»

Τις προσωπικές εντυπώσεις της από τη ζωή, την καθημερινότητα και την τέχνη που ξεχωρίζουν για την ευαισθησία αλλά και την ελπίδα που ξεχειλίζει μέσα από τη δύναμη των χρωμάτων, καταθέτει στη Σύρο η ζωγράφος Νίκη Κασιμάτη.

Η 5η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, που παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να αντλεί δύναμη μέσα από την τέχνη για να εξωτερικεύει στον καμβά τα ερεθίσματα τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού κόσμου της παρουσιάζεται στην Αίθουσα «Εμμ. Ροΐδης» του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Οι «Εντυπώσεις» κλείνουν τον κύκλο των εκθέσεων ζωγραφικής που επιμελήθηκε ο Κριτικός Τέχνης κ. Γιάννης Παπαφίγκος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2016».

Τη ζωγράφο και το έργο της παρουσίασε στα εγκαίνια της έκθεσης ο φιλόλογος κ. Ανδρέας Τζίνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εικαστικών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Αλτουβάς.

«Η ελπίδα πηγάζει από μέσα μου αυτόματα»

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η κ. Κασιμάτη απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Παπαφίγκο, ο οποίος της έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τη δουλειά της στο κέντρο του πολιτισμού την Ερμούπολη, μία πόλη που, όπως επισημαίνει, αγαπά και θαυμάζει για την ομορφιά, την αρχιτεκτονική και την υψηλή αισθητική της.

Οι πηγές έμπνευσής της πολλές και διάφορες. «Τώρα που έχω μια μικρή δυσκολία στα χέρια, προσπαθώ να εμπνέομαι από τα χρώματα. Αυτά με κατευθύνουν και με βοηθούν να αποτυπώσω ελεύθερα τις εντυπώσεις μου, την αγωνία που ζούμε σήμερα αλλά και τη θετική ματιά με την οποία αντιμετωπίζω τις δυσκολίες τόσο προσωπικά, όσο και γενικά».

Η έκθεση της κ. Κασιμάτη λειτουργεί καθημερινά (11.00 – 13.30 και 19.00 – 21.30) και θα διαρκέσει έως την 1η Αυγούστου.