Δημιουργική «πολυφωνία» στην Αίθουσα του πρώην Ταμείου Άνω Σύρου

13 ερασιτέχνες ζωγράφοι μας συστήνονται

Στην Πιάτσα του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, μιας εκ των ιδανικότερων επιλογών για καλοκαιρινές εικαστικές αποδράσεις εκτός Ερμούπολης, «καθρεφτίζεται» αυτές τις ημέρες η αγάπη 13 ερασιτεχνών καλλιτεχνών του νησιού για τη ζωγραφική.

Η ομαδική έκθεση «Αντικατοπτρισμοί» στην Αίθουσα του πρώην Ταμείου Άνω Σύρου, περιλαμβάνει τους δημιουργικούς «καρπούς» μιας παρέας ανθρώπων που τους ένωσε το μεράκι για την τέχνη και η εικαστικός Αγνή Ρούσσου, διδάσκων του Τμήματος Ζωγραφικής του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

13 διαφορετικές προσωπικότητες

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν 40 περίπου έργα, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Κατερίνα Πλαστουργού, Αντώνης Πιτταράς, Δέσποινα Πετροπούλου, Ελευθερία Μπάιλα, Τούλα Πολύζου, Ξένια Μαυρίκου, Ρένα Μαυρίκου, Βάσω Καραγκιόζη, Γιώργος Μπασινάς, Λάμπρος Μπόμπορης, Λουίζα Λουδάρου, Λίτσα Βρούτση και Άννα Ραγκούση.

«Ο κίνδυνος του να ζωγραφίζουν πολλά άτομα μαζί είναι ότι μπορεί κάποια στιγμή το ένα έργο να μοιάζει με το άλλο, όμως στη δική μας περίπτωση, οι ζωγραφιές είναι πολυφωνικές, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους και είναι καλό ότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα» σημειώνει στην «Κοινή Γνώμη» η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ρούσσου.

Η αξία της ομάδας

Η έκθεση περιλαμβάνει τοπία, προσωπογραφίες και πολλές ακόμη δημιουργίες με μικτές τεχνικές - ακρυλικό – παστέλ. Κάποιες εξ’ αυτών είναι βασισμένες σε έργα γνωστών ζωγράφων και φωτογραφίες με χαρακτηριστικό -στα μάτια των ντόπιων- το εξώφυλλο του εντύπου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Syros, the island of 4 seasons».

Πολλοί εκ των συμμετεχόντων εκθέτουν για πρώτη φορά, ενώ σημειώνεται πως ανάμεσά τους βρίσκονται και ερασιτέχνες που έπιασαν ξανά μολύβι στα χέρια τους, έπειτα από 20 χρόνια αδράνειας. «Μόλις μπαίνεις σε μια ομάδα, εντάσσεσαι και προσαρμόζεσαι, σίγουρα βελτιώνεσαι πολύ πιο γρήγορα», κατέληξε η Αγνή Ρούσσου.

Οι «Αντικατοπτρισμοί» περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Σύρος Πολιτισμός 2017» και θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00.