«Δημιουργοί κατά ΣΥΡοήν» συρρέουν στην Άνω Σύρο

Χειροποίητες δημιουργίες που «μοσχοβολούν» Σύρο

Με «όπλα» το καλοσυνάτο χαμόγελο, το πηγαίο χιούμορ, αλλά και το αστείρευτο ταλέντο τους, οι «Δημιουργοί κατά ΣΥΡΟήν» υποδέχονται στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Σύρου, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού και τους γλυκαίνουν με τα χειροποίητα προϊόντα τους, αλλά και πεντανόστιμαλουκουμάκια.

Η Αργυρένια Παραμάνη, η Μαριάννα Βακονδίου και η Κατερίνα Παλαιολόγου ένωσαν τον δυναμισμό, την καλλιτεχνική φύση τους και πάνω από όλα, την καλή τους διάθεση και μας ξεναγούν στον δημιουργικό κόσμο τους, με απόλυτη πρωταγωνίστρια τη Σύρο.

Η Ομαδική Έκθεση Χειροποίητων Αντικειμένων των Φύσις, Pasatempos Art και Dreams Art φιλοξενείται στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2017» και θα διαρκέσει έως 3 Αυγούστου. Στην παρέα των τριών γυναικών προστέθηκε από χθες και μία ακόμη δημιουργός, που παρουσιάζει χειροποίητα κοσμήματα. Μετά το τέλος της έκθεσης, οι «Δημιουργοί κατά ΣΥΡΟήν» θα παραμείνουν στον μεσαιωνικό οικισμό της Σύρου, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες από το κατώφλι του δικού τους χώρου.

Δημιουργική συνεργασία

Το κοινό έχει την ευκαιρία να βρει καλόγουστα σουβενίρ, δια χειρός Μαριάννας Βακονδίου, στα οποία κυριαρχούν η Άνω Σύρος με το μπουζούκι και τον πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη και το μπλε του Αιγαίου. Περίοπτη θέση κατέχουν τα φυτικά και φυσικά καλλυντικά της Αργυρένιας Παραμάνη «Φύσις», στα οποία περιλαμβάνονται και οι «καρποί» νέων συνεργασιών. Μεταξύ αυτών, ένα χαμομηλόλαδο για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά το οποίο παρασκευάζεται από βιολογικό χαμομήλι που καλλιεργεί η Φραγκίσκα Βουτσίνου στον Γαλλησά. «Πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά, χημικά, χρώματα και αρώματα» σημειώνει, η δημιουργός. Το ίδιο χαμομήλι υπάρχει και σε ένα feet spa, βασικές ύλες του οποίου είναι ο ανθός του και το θαλασσινό αλάτι.

Την έκθεση συμπληρώνουν σουβενίρ με διάφορες εικόνες της αρχόντισσας Σύρου και τα γνωστά πολύχρωμα φωτιστικά με σκοινί της Κατερίνας Παλαιολόγου.

Η Άνω Σύρος αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, το μόνιμο στέκι της Αργυρένιας Παραμάνη και της Κατερίνας Παλαιολόγου, οι οποίες φέτος έβαλαν στην παρέα τους μία ακόμη ταπεραμεντόζα προσωπικότητα, τη Μαριάννα Βακονδίου. «Πάντα θέλουμε να ανανεωνόμαστε και να κάνουμε καινούριες συνεργασίες και όταν υπάρχει καλή επικοινωνία και χημεία μεταξύ μας, τότε ο κόσμος ανταποκρίνεται ακόμη περισσότερο», δηλώνουν οι ίδιες στην «Κοινή Γνώμη», τονίζοντας πως «μέσα από δυναμικές συνεργασίες βγαίνει πάντα κάτι πολύ όμορφο».