Ομαδική έκθεση χειροποίητων προϊόντων στην Πιάτσα της Άνω Σύρου με τίτλο “Unicus”

Μοναδικές δημιουργίες

Με βασικό εργαλείο τα χέρια και πηγή έμπνευσης το φιλόξενο νησί της Σύρου, μία παρέα καλλιτεχνών εκφράζει τη δημιουργικότητα της, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, κατασκευάζοντας μοναδικά αντικείμενα, ρούχα, τσάντες και κοσμήματα.

Η ομαδική έκθεση χειροποίητων προϊόντων «Unicus» φιλοξενείται στο πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου, αγαπημένο στέκι των συμμετεχόντων για περίπου τέσσερα καλοκαίρια.

«Επιλέγουμε κάθε χρόνο τον οικισμό, γιατί μας αρέσει και μας ταιριάζει», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η καλλιτέχνης Μαριάνθη Γκαβαϊσέ. Στην έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί από τη Σύρο, οι οποίοι εργάζονται μαζί στον ίδιο χώρο, καθώς και κάποιοι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται έργα της Μαρίάνθης Γκαβαϊσέ, της Άλκηστης Παπαγεωργίου, της Βάσως Κωνσταντέλια, της Κυράννας Γκιόκα, της Έφης Τερζίδου, της Εύης Καβρουλάκη, του Νίκου Μπαμπατσιά, της –γνωστής και στο μουσικό κοινό- Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, της Ευρυδίκης Λεκάτη και της Ευτυχίας Πατεράκη

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν χειροποίητα κοσμήματα από ύφασμα και μέταλλο, τσάντες, μπλούζες, φουστάνια και χειροποίητα καλλυντικά.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:00-14:00 & 18:00-24:00) και θα διαρκέσει έως 24 Ιουλίου.