Η απλότητα συναντά την κομψότητα στην έκθεση χειροποίητου κοσμήματος “Geometry Class”

Στον κόσμο της minimal αισθητικής

Η αποτελεσματική αλληλεπίδραση μαθηματικών και τέχνης, αλλά και η γοητεία μιας λιτής αισθητικής που συνδυάζει τις αυστηρές με τις ελεύθερες γραμμές και τη γεωμετρία με την ασυμμετρία της φύσης, αναδεικνύονται μέσα από τον minimal κόσμο των «Moloko Plus».

H έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Μαρίας Παύλου και του Θανάση Φωτεινιά "Geometry Class", πραγματοποιείται στην αίθουσα Αίθουσα «Καμάρα» στην Άνω Σύρο και θα διαρκέσει έως 8 Αυγούστου 2017.

Η πορεία της σειράς κοσμημάτων «Moloko Plus» ξεκίνησε το 2013, με έμφαση στη σταθερή αξία των minimal αξεσουάρ στη μόδα, τα οποία μπορούν να φορεθούν και να συνδυαστούν εύκολα.

Ξεκάθαρα σχήματα

«Δουλεύουμε με μέταλλο, ασήμι και χρυσό, κατά παραγγελία» δηλώνουν στην «Κοινή Γνώμη» οι δύο δημιουργοί. Τα κοσμήματά τους είναι γεωμετρικά και μίνιμαλ, πατώντας σε απλές γραμμές. Προτιμούν τα ξεκάθαρα σχήματα και πειραματίζονται με το υλικό που παίρνουν στα χέρια τους. «Υπάρχει ένας διάλογος μεταξύ του υλικού και της δουλειάς μας. Άλλες φορές αφαιρούμε κι άλλες προσθέτουμε κάτι. Μας ενδιαφέρει πολύ το τελικό φινίρισμα του κοσμήματος και δεν θέλουμε να έχει πολλή βαβούρα, αλλά να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και ξεκάθαρο» σημειώνει ο Συριανής καταγωγής Θανάσης Φωτεινιάς.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο εκθέτει για πρώτη φορά στη Σύρο, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο. «Έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες εκθέσεις στην Αθήνα, η οποία είναι η έδρα μας», εξηγεί η Μαρία Παύλου. Όλα τα κοσμήματα που κατασκευάζουν είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι από ασήμι 925 και πωλούνται στο διαδίκτυο. Ωστόσο σημειώνουν, πως όποιος ενδιαφέρεται να τα δει και από κοντά, έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το εργαστήριό τους.

Η έκθεση "Geometry Class" λειτουργεί καθημερινά 11:00 – 13:00 και 19:00 – 00:00.