Ταξιδεύουμε και φέτος σε όλο τον κόσμο με τα κοσμήματα της Λίλιαν Συρίγου

Σύρος -Αθήνα-Βερολίνο-Σύρος, ένα κολιέ δρόμος

Η έκθεση με τίτλο "GEO vol.2" φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου, προσφέροντας στους επισκέπτες το εισιτήριο για ένα διαφορετικό «tour» στην Αθήνα, στο Βερολίνο, τη Στοκχόλμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Denver (Κολοράντο) και το Μέξικο Σίτυ.

Επειδή όμως, καλοκαίρι χωρίς ελληνικά νησιά δεν γίνεται, η νεαρή δημιουργός συμπεριέλαβε στα ταξίδια της ψυχής, του νου και της φαντασίας της και Κυκλαδίτικους προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και φυσικά η Σύρος, η οποία αφού έκλεψε πέρυσι την παράσταση με τα πρώτα δείγματά της, επέστρεψε φέτος πλουσιότερη για να καλύψει όλα τα γούστα.

Η Σύρος γοητεύει το κοινό του εξωτερικού

«Από τότε που ξεκίνησα, δουλεύω πάντα με κατηγορίες / projects. Λίγα χρόνια πριν άνοιξε ο κύκλος του "Οne day I’ ll travel the world", με βάση τις πόλεις που επισκέφτηκα το διάστημα που έχει μεσολαβήσει», εξηγεί στην «Κοινή Γνώμη» η Λίλιαν Συρίγου. Οι νέες αφίξεις στη δουλειά της είναι το Σαν Φρανσίσκο, το Μέξικο Σίτυ και το Denver, ενώ τα αφιερώματα στα ελληνικά νησιά αφήνουν άριστες εντυπώσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. «Δεν θα ξεχάσω τον ενθουσιασμό του κοινού στο Βερολίνου όταν αντίκρισαν τα κοσμήματα με τη Σύρο. Παρόλο που οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Μύκονο, αγόρασαν τη Σύρο, κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό, η γενέτειρά της πρωταγωνιστεί και στη φετινή έκθεσή της στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου. Οι επισκέπτες μπορούν να τη βρουν σε περισσότερα μεγέθη και υλικά (ασήμι, ροζ, επιχρυσωμένο).

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η Λίλιαν Συρίγου δίνει την ευκαιρία και στους επισκέπτες του εξωτερικού να ψηφίσουν την πόλη που επιθυμούν να διακοσμήσουν τα επόμενα κοσμήματά της. Έτσι, κατόπιν ψηφοφορίας, αναδείχθηκαν η Νέα Υόρκη και η Ρώμη, την οποία μάλιστα θα επισκεφτεί στο τέλος Αυγούστου.

Κύκλος είναι όλα

Η καλλιτέχνις προσκαλεί το κοινό του νησιού στο Πνευματικό Κέντρο της Άνω Σύρου για να περιηγηθούν μαζί στη Γεωμετρία και η Γεωγραφία της Geo2, με παλιές και νέες δημιουργίες, με νέους προορισμούς πάνω στον χάρτη του κόσμου. Με κύκλους και ημικύκλια, με τρίγωνα, εξάγωνα, τετράγωνα και παραλληλόγραμμα. Στο λαιμό, στα αυτιά, στα χέρια...

Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης παραλλαγές γεωμετρικών σχημάτων με καινούρια χρώματα και υλικά, μικρογραφίες από τις πόλεις που έχει επισκεφτεί και τρισδιάστατα σκουλαρίκια. «Έχω κάνει καινούρια φίνις, ροζ, επιχρυσωμένο, είναι όλα συμπληρωματικά. Μπορείς να φοράς δύο ίδια σχήματα, αλλά και δύο διαφορετικά, όπως ένα παραλληλόγραμμο και έναν αλλά και να συνδυάσεις τα υλικά, όπως ένα χρυσό με ένα μαύρο», καταλήγει η Λίλιαν.

Η έκθεση "GEO vol.2" λειτουργεί καθημερινά (19:00-24:00) και θα διαρκέσει έως 15 Αυγούστου.