Φαίδρα Ανδρομάχη: Έκθεση χαρακτικής της Αναστασίας Μικρού

  • Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017 - 12:57
Συνεχίζεται στον  χώρο τέχνης OIA VINEYART Gallery η ατομική έκθεση της χαράκτριας εικαστικού Αναστασίας Μικρού με τίτλο Φαίδρα Ανδρομάχη. Τα έργα που παρουσιάζονται, δημιουργήθηκαν για την εικονογράφηση χειροποίητων βιβλίων με αφορμή τις τραγωδίες του Ευριπίδη, Ιππόλυτος , Ανδρομάχη.
Η Αναστασία Μικρού γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Αποφοίτησε με Άριστα το 2012 από την σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris 8 Vincennes το 2016. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και αποτελεί εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Η Αναστασία, μια ταλαντούχα νέα καλλιτέχνης χαράκτρια, παίζει με το φως ανάμεσα στο μαύρο και στο αρνητικό του το λευκό. Στις αυλακώσεις του υλικού που δουλεύει, χαράσσει με μαεστρία και πολύ πάθος τις εικόνες της, δημιουργώντας πολύ αυστηρές φόρμες. Φόρμες που θαρρείς ζωντανεύουν ονειρικούς ήρωες και ηρωίδες μέσα σε παραδεισένιους κήπους και δαντελωτές σκηνές. Φαίδρα και Θησέας, Αφροδίτη και Άρτεμις, νύμφες και σειρήνες εναλλάσσονται ως ο αιώνιος χορός της μέρας και της νύχτας. Του σκοταδιού και του φωτός. Απολαύστε την Αναστασία· είναι μια νέα ταλαντούχα χαράκτρια όπου διαθέτει τεχνική φαντασία και πάθος. "Δίχως φαντασία δεν υπάρχει δημιουργία, αφού είναι αχώριστες οι δυο τους αδερφές".  Χρήστος Γιαννάκος
 
Διάρκεια έκθεσης : 1 – 20 Αυγούστου 2017
Ώρες λειτουργίας : καθημερινά  05:00 μμ – 12.00 μ.μ
Πληροφορίες: τηλ. 22860 72046 E-mail: info@oiavineyart.gr  
Χώρος Τέχνης oia vineyard: Θέση «Σιδεαράς»  Οία Σαντορίνης.