Η Σύρος μέσα από την τέχνη του φερμουάρ

Καλοκαίρι στην Άνω Σύρο, χωρίς χειροποίητα κοσμήματα By Alcha δεν γίνεται. Για το λόγο αυτό, οι πρωτότυπες και ευφάνταστες δημιουργίες, που κατάφεραν από την πρώτη στιγμή να μαγνητίσουν τα βλέμματα του κοινού, επέστρεψαν ανανεωμένες και εμπλουτισμένες στην Αίθουσα «Καμάρα» με στόχο να αναδείξουν και φέτος τη Σύρο, μέσα από την τέχνη του φερμουάρ.

Η έκθεση, που λειτουργεί καθημερινά από 18:00 έως 00:00 και θα διαρκέσει έως 3 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα εξολοκλήρου από φερμουάρ καθώς και μικροκατασκευές. Επιπλέον νέες ξεχωριστές χειροποίητες εικαστικές δημιουργίες που καθρεφτίζουν το νησί μας, τη Σύρο, δίνουν τη δυνατότητα τους λάτρεις και τους θαυμαστές της να πάρουν μαζί τους λίγη από την ομορφιά και την απαράμιλλη αρχοντιά της.

«Όπως γνωρίζουμε, η Σύρος ήταν το πρώτο λιμάνι της χώρας με έντονη εμπορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση. Η Σύρος λοιπόν με εμπνέει στον υπέρτατο βαθμό γιατί υπάρχει κάτι ακόμα για να ανακαλύψεις όσο περπατάς στα σοκάκια, στις παραλίες, ανάμεσα στα νεοκλασικά κτίρια. Όλα αυτά αποτελούν βασική και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και αντανακλώνται σε κάθε νέα δημιουργία μου» δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» η δημιουργός των κοσμημάτων “Fermouart handmade by alcha”.

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2017».