«Gastronomy & Art 2»: Έκθεση της ομάδας «Syros Open Art Studios» στην Κεφαλονιά

Ουσιαστική και δημιουργική σύζευξη των δύο νησιών

Τη γαστρονομική αλληλουχία με τον ειρμό και την καλαισθησία των εικαστικών τεχνών κατάφεραν να ενώσουν ένα γκουρμέ εστιατόριο – βιολογικό αγρόκτημα στη Λακίθρα Κεφαλονιάς και τα «Syros Open Art Studios».

Δώδεκα έργα από την περσινή ενότητα της ομάδας «Gastronomy & Art», η οποία παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2017 στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», ταξίδεψαν στο μεγάλο νησί του Ιονίου, όπου θα παραμείνουν έως το τέλος Ιουνίου.

Γαστρονομική πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων

Η ουσιαστική και δημιουργική σύζευξη της Σύρου και της Κεφαλονιάς συνδυάζει με επιτυχία το γκουρμέ γαστρονομικό στοιχείο με αυτό της ανώτερης εικαστικής τέχνης, προσφέροντας την ευκαιρία στους θαμώνες να απολαύσουν μια εξαίσια γαστρονομική πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων.

Αισθήσεις, χρώματα και υφές που στροβιλίζονται στον αέρα διεκδικούν τις δικές τους επιβεβαιώσεις σε ένα αιθέριο περιβάλλον γεμάτο από αγνά στοιχεία της φύσης  που αφήνονται στο περίτεχνο  παιχνίδι του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ λίγο αργότερα οι ίδιες εικόνες  πρόκειται να αποτελέσουν τα βασικά υλικά σε μελλοντικές γαστρονομικές επιτυχίες.

Σε αέναη  σχέση με την αρμονία, καλαισθησία, αισθητική, αλλά και την εναρμονισμένη αντίθεση, το κοινό θα ανακαλύψει έργα αξιόλογων καλλιτεχνών που αγαπούν να εξελίσσονται μέσω της τέχνης καθώς πειραματίζονται και επιδιώκουν πάντα ένα ιδανικό αποτέλεσμα μέσα από την αμφίδρομη σχέση υλικού, μέσου δημιουργίας και έμπνευσης.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Στην εικαστική έκθεση «Gastronomy &  Art 2» στη Λακίθρα Κεφαλονιάς παρουσιάζονται έργα των καλλιτεχνών: Κώστα Μάστορη (Symbols in gastronomy), Lisbeth Kvaerndrup –(Lemon juice), Rachel Gozlan – (Une petite histoire de mοutons), Michelle Balcon (Pomegranate), Αγγελικής Μπρισνόβαλη (Still life with fruit on Moroccan table), Μαργαρίτας Τερζή (Traditional tastes 2) και Paulina kar (Gastronomy Basics).

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, παρουσία μέλους και εκπροσώπου της ομάδας «Syros Open Art Studios», Μαργαρίτας Τερζή.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών «γεννήθηκε» κατά την περσινή επίσκεψη των ιδιοκτητών του εστιατορίου στη Σύρο, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με το έργο της ομάδας και εξέφρασαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν μέρος αυτής στην επιχείρησή τους στην Κεφαλονιά.

Τα επόμενα βήματα

Μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα θα επιστρέψουν στη βάση τους στη Σύρο, όπου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος των καθιερωμένων workshop της ομάδας. Περίπου 15 καλλιτέχνες θα εκθέσουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έργα τους σε βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της Ερμούπολης. Τα έργα θα παραμείνουν εκεί τον Ιούνιο και τον Αύγουστο με μοναδικό διάλειμμα τη φετινή έκθεση των «Syros Open Art Studios» στην Αίθουσα Βάτη (6-9 Αυγούστου), με θέμα «Τα 4 στοιχεία της φύσης» (φωτιά, νερό, αέρας, γη). Συμμετέχουν συνολικά 21 καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών και δύο εικαστικοί από το Λονδίνο.