«Mare Nostrum» – «Μεσόγειος η θάλασσα μας» στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου

Περιπλάνηση των αισθήσεων στο απέραντο μπλε

  • Τρίτη, 10 Ιουλίου, 2018 - 06:15

Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην «εσωτερική θάλασσά μας», προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό της Σύρου η ζωγράφος Λαμπρινή Κωστίκα.

Η έκθεση με τίτλο «Mare Nostrum» – «Μεσόγειος η θάλασσα μας» παρουσιάζεται στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2018».

Τα έργα της εικαστικού προσφέρουν την ευκαιρία για μία περιπλάνηση των αισθήσεων μας στο απέραντο μπλε εκεί όπου ορίζοντας διασπάται και καθετί εσώτερο αντικατοπτρίζεται στην θέαση του ορατού, του υπάρχον άλλα και του αέναου.

Η έκθεση θέτει σε ανασκόπηση την εσωτερική διεργασία του ατόμου (δημιουργού - παρατηρητή), αλληλοεπιδρώντας με το φυσικό του περιβάλλον. Ο φυσικός μεσογειακός πλούτος, εναρμονίζεται με την ελληνική σκέψη και μέσα από την εικαστική επεξεργασία, κατατίθεται το σχετικό έργο.

Πρόκειται για έκρηξη χρωματικών χορδών όπου αβίαστα συνθέτουν την απεραντοσύνη του έσω. Μέσα απ’ τη ρευστότητα των φυσικών στοιχείων, οπού νοερά καταγράφουν μια διαρκή ζύμωση συναισθημάτων.

Κατατίθεται έτσι η απόρροια αλλεπάλληλων συχνοτήτων και δονήσεων στο εκάστοτε χρωματικό φάσμα του έργου. Η άμεση ροή του συναισθήματος, με την εξπρεσιονιστική γραφή και την αφαιρετική προσέγγιση, επιτρέπουν στον θεατή την ερμηνεία του έργου.

Η θάλασσα μέσα μας και η καθαρή ροή αυτής φέρουν πάντοτε καθετί που αποπνέει υπεροχή! Ας την απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:00-14:00, 19:00-00:00) και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.