"Οι κόρες του Αιγαίου στην ποίηση του Ελύτη"

Ομιλία από την Επίτιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Παγοροπούλου θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” με θέμα “Οι κόρες του Αιγαίου στην ποίηση του Ελύτη”.

Η Άννα Αβεντισιάν-Παγοροπούλου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976) και Λονδίνου (1983) και εργάζεται στον Τομέα Ψυχολογίας από το 1978. Από το 1993, Ευρωπαϊκό Έτος Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών, διδάσκει και ερευνά τα θέματα της Ψυχολογίας της Τρίτης Ηλικίας.

Ακολουθεί τη μεθοδολογία της συστημικής σκέψης ερευνώντας τα θέματα του φυσιολογικού γήρατος, των διαγενεακών σχέσεων, και της πρόληψης της ψυχοπαθολογίας στο τελευταίο εξελικτικό στάδιο της ζωής. Ως μέλος των Εταιριών Alzheimer Αθηνών και Β΄ Πειραιώς είναι διοργανώτρια στρογγυλών τραπεζιών στα οικεία Πανελλήνια Συνέδρια, τα οποία διοργανώνονται ανά διετία στη Θεσσαλονίκη. Ως μέλος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρίας ερευνά τα θέματα της διαταραχής της διάθεσης (δυσθυμία, καταθλιπτική συμπτωματολογία, ήπια και μέτρια κατάθλιψη κ.λπ.), και ανακοινώνει στα συνέδρια της Εταιρίας, που διοργανώνονται ανά διετία στην Αθήνα.

Έχει συγγράψει τα βιβλία “Ψυχολογία της Τρίτης Ηλικίας” (3η έκδοση, 2008) και “Γεροντική Κατάθλιψη” (2000), Εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα, που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων και Κρήτης.

Ετικέτες: