Ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου Συριανών στη Σύρο

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή συνεστίασή του πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά ο Σύνδεσμος Συριανών στο Ξενοδοχείο Dolphin στον Γαλησσά. Όπως κάθε χρόνο, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου, ο οποίος απαριθμεί 113 χρόνια ζωής, με την ελπίδα να συνεχίσει να υπάρχει μέσα στις επόμενες γενιές, αντάμωσαν και συζήτησαν γύρω από τη γενέτειρά τους τη Σύρο, που θα αποτελεί πάντα έναν συνδετικό κρίκο, αλλά και ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσά τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος Δημήτρης Βαφίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς εκείνους που δεν τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συνδέσμου. “Θέλω να ξέρουν ότι εμείς είμαστε εδώ, δεν τους καταλογίζουμε ευθύνες, αλλά το παράπονο υπάρχει όταν οι απουσίες τους είναι αδικαιολόγητες”, επεσήμανε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέλη του Συνδέσμου τα οποία έφυγαν από τη ζωή και άφησαν πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό. “Η παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια ήταν αισθητή και η αγάπη τους για το σύνδεσμο εκδηλωνόταν με κάθε παρουσία τους” είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου και συγκεκριμένα για την ενόισχυση πτωχών και αναξιοπαθούσες οικογένειας της Σύρο την περίοδο του Πάσχα. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βαφίας υπενθύμισε στα μέλη του, ότι την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου το ετήσιο μνημόσυνο των αδερφών Ρεθύμνη. Τόνισε ακόμα ότι το ύψιστο φιλανθρωπικό έργο αγάπης και ανθρωπιάς που ξεκίνησαν οι δύο μεγάλοι ευεργέτες της Σύρου συνεχίζεται μέσα από το Ίδρυμα “Η αδελφότης Κασίων”, το οποίο συνδράμει οικονομικά την ιατρική περίθαλψη Συριανών και Κασίων.