Μουσικός Όμιλος Σύρου

Δυναμικός πυρήνας πολιτισμού

Με χαμόγελο και περίσσεια όρεξη για ακόμη μεγαλύτερες καλλιτεχνικές επιτυχίες έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, ο οποίος από το 1983 έως σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς πυρήνες προαγωγής πολιτισμού σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Ερμής”, παρουσία μελών και φίλων του Ομίλου, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές και θυμήθηκαν μερικές από τις λαμπρότερες στιγμές των τελευταίων πέντε χρόνων.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιάννης Αργυρίου αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του, όπου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους της μουσικές, πρωτότυπες εκδηλώσεις και επιτυχημένους θεσμούς, όπως το Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο την περασμένη χρονιά απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Στα άμεσα σχέδια του Ομίλου είναι μεταξύ άλλων, ένα διήμερο συναυλιών αφιερωμένο στους Μάνο Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και ένα μουσικό αφιέρωμα στους συνθέτες που κοσμούν την οροφογραφία του Θεάτρου “Απόλλων”, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του δήμου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε η βράβευση τριών μελών του Ομίλου, του Παντελή Λιβάνιου, της Γεωργίας Πολίτου και του Γεωργίου Κανάκη για την πολύτιμη προσφορά τους, ενώ η αντρική χορωδία του Ομίλου χάρισε μοναδικές στιγμές στο κοινό, ερμηνεύοντας πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.

Ετικέτες: