Βράβευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β' από το Ν.Ο.Σ

Ηθική και υλική συμπαράσταση

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β' τίμησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου για το έργο του και την πολυετή ηθική, υλική και τεχνική συμπαράστασή του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία αθλητών, μελών και φίλων του Ν.Ο.Σ., εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων οι οποίοι κατέκλυσαν το Νεώσοικο για να θυμηθούν λαμπρές στιγμές του Ομίλου, αλλά και να αποδώσουν τη δέουσα τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Σύρου.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ισίδωρος Μαμίδης, ο οποίος βράβευσε επίσης τον κ. Σταυγιανουδάκη της Sekavin και τον πρώην πρόεδρο του Ν.Ο.Σ και έφορο ιστιοπλοΐας κ. Ζαννή Μιχάλοβιτς για την πολύτιμη προσφορά τους.

Ο κ. Δωρόθεος απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου και ιδιαιτέρως στον πρόεδρό του κ. Μαμίδη, με τον οποίο συνδέεται φιλικά επί 30 χρόνια. “Ευχαριστώ τον καπετάν Σιδερή για ό,τι προσέφερε στη ναυτική οικογένεια και για ό,τι προσφέρει σήμερα μέσα από τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι ο ίδιος δεν επιτελεί τίποτα περισσότερο από το χρέος και το καθήκον του. “Δεν κάνω χάρη σε κανέναν. Εκείνο το οποίο ζητώ περισσότερο είναι η προσευχή σας, να μπορεί ο θεός να μας στηρίζει, να φέρουμε εις πέρας αυτή τη σταυρική αρχιερατική διακονία με πολλές θλίψεις δοκιμασίες, στεναχώριες και με πολύ λίγες χαρές”, πρόσθεσε.

Παράλληλα έδωσε το λόγο του ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ναυτικού Ομίλου σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Καταλήγοντας, ευχήθηκε σε όλους “καλή επιτυχία, ούριους άνεμους και γαλήνιες θάλασσες, ενώ επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη οι νέοι της Σύρου να αγκαλιάσουν τις προσπάθειες και τους σκοπούς του Ομίλου, οι οποίοι αποβλέπουν στην ενδυνάμωση του σώματος και της ψυχής όσων αφιερώνονται στον ναυτικό αθλητισμό.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Σύρου προσέφερε στον Όμιλο μία εικόνα της Παναγίας, την οποία αγιογράφησαν μαθητές του Γυμνασίου Κιμώλου.