Κοπή πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Απολογισμός και νέοι στόχοι

Ι. Σαλάχας: “Στόχος μας η δημιουργία μίας βιβλιοθήκης”

Μία όμορφη εκδήλωση για να γιορτάσουν και να υποδεχθούν το νέο έτος πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ποιμαντικού Κέντρου “Άγιος Παύλος” στην Ποσειδωνία της Σύρου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ισίδωρος Σαλάχας πραγματοποίησε απολογισμό για τις ετήσιες δράσεις των μελών στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που έλαβε χώρα, ενώ ο ίδιος παραχώρησε δηλώσεις στην “Κοινή Γνώμη” για τους στόχους του Συνδέσμου, απευθύνοντας ταυτόχρονα ευχές για ένα έτος καλύτερο από το προηγούμενο που θα δίνει “ανάσα” κυρίως στη νεολαία.

Σύμπνοια μελών σε μία δύσκολη εποχή

Αναλυτικότερα, στο χώρο του Ποιμαντικού Κέντρου προσήλθαν μέλη του Συνδέσμου ώστε να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Σαλάχας τόνισε στόχος εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις όπως η γενική συνέλευση, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά και η συμμετοχή και η παρουσία των μελών στις εκδηλώσεις της Καθολικής Επισκοπής γενικότερα, αποτελεί και η δημιουργία μίας βιβλιοθήκης, κάτι που θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τους Καθολικούς και όχι μόνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος πράττει με σύνεση και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εισφορές των 680 περίπου εγγεγραμμένων μελών του, τα οποία συμβάλλουν ουσιαστικά στη λειτουργία του. Μεταξύ άλλων, απηύθυνε ευχές προς τους παρευρισκόμενους ενώ κάλεσε την Καθολική νεολαία να προσέλθει στις τάξεις του Συνδέσμου και να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις. “Κύριος στόχος μας είναι να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η σύμπνοια των μελών μας ώστε να νιώθουμε ότι ανήκουμε μέσα σε μία ζεστή οικογένεια κυρίως σήμερα σε μία δύσκολη περίοδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας πως “ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου απευθύνει τις θερμότερες ευχές του σε όλη τη Συριανή κοινωνία και σε όλο τον κόσμο. Να επικεντρωθούμε στον τόπο μας και να δούμε τους νέους μας να αποκαθίστανται και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην κοινωνία, διότι είναι μία πολύ μεγάλη πληγή. Ευχόμαστε το 2014 να αναπνεύσουμε τον “αέρα” της ανόδου που όλοι αναμένουμε”, σημείωσε καταλήγοντας.