4η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής στη Σέριφο

  • Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Με στόχο την ανάδειξη της παραδοσιακής μουσικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 29 έως και τις 30 Ιουνίου η 4η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου στη Σέριφο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων καθώς και με την υποστήριξη του Δήμου Σερίφου, του μουσείου Ελληνικών λαϊκών μουσικών οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη και των τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 νέων μουσικών ηλικίας από 7 έως 22 ετών που θα εκπροσωπούν δεκαπέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της ζωντανής μουσικής του Αιγαίου μέσω της καθιέρωσης του θεσμού των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών. Η φετινή συνάντηση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στη Σέριφο νέους εκπροσώπους νησιών από κάθε γωνία της Περιφέρειας και του νότιου Αιγαίου γενικότερα.

Μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μεταφράζεται η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των νέων, κάτι το οποίο αποσκοπεί στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης.

Ετικέτες: