Χριστουγεννιάτικη μαγεία στην πλατεία του Φοίνικα

Ολοταχώς προς τα Χριστούγεννα βαδίζουν κάτοικοι κι επιχειρηματίες στον Φοίνικα της Σύρου, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εορταστική περίοδο με το στολισμό και τη φωταγώγηση ενός παραδοσιακού σκαριού το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του χωριού.

Με φόντο το μπλε της θάλασσας μικροί και μεγάλοι απήλαυσαν μία λιτή γιορτή που διοργανώθηκε από πρωτοβουλία ιδιωτών του χωριού, μεταξύ αυτών και του επαγγελματία, Γιώργου Ρηγούτσου, στο πλαίσιο της οποίας τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα και χόρεψαν, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Φοίνικα.

Από κοινού με τον Άγιο Βασίλη, που αφίθχη στο χωριό αναπάντεχα, οι μικροί φίλοι φωταγώγησαν το ξύλινο καΐκι που παραχώρησε ο συμπολίτης μας, Δημήτρης Σταυρακόπουλος και σήμαναν την έναρξη για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. Πλην του συγκεκριμένου καϊκιού, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός του στολισμού ενός ιστιοπλοϊκού στο λιμανάκι του χωριού, το οποίο προσέφερε ο συμπολίτης μας, Αντώνης Λεμονάκης. Αξίζει να αναφερθεί, πως παρόντες εκτός από τους κατοίκους του χωριού, ήταν οι αντιδήμαρχοι, Αλέξης Αθανασίου και Μάριος Βουτσίνος, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Φραγκίσκος Βακόνδιος καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών της περιοχής, Άννα Ραβιόλου