Ο "Ταξιδιώτης της Γραφής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου

Την εκπαιδευτική δραστηριότητα “Ταξιδιώτης της γραφής” της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου φιλοξενεί στην Πάρο το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 12:30 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου “Γιάννης Γκίκας”.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον βιβλιοθηκονόμο Δημήτρη Κουρουβακάλη και απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Έκτη).
Ο «Ταξιδιώτης της γραφής» περιέχει υλικό με το οποίο ο εκπαιδευτικός θα μπορέσει να διδάξει στους μαθητές την ιστορία της γραφής. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γράψουν σε πηλό, σε κερί, σε πάπυρο, σε περγαμηνή, σε γραφημηχανή. Να γράψουν με καλαμένια και ξύλινη γραφίδα, με πένες, με φτερά χήνας. Ένα εργαστήρι για την εξέλιξη της γραφής σε μια διαδρομή από τις σπηλαιογραφίες μέχρι την ανακάλυψη της σφηνοειδούς, τα ιερογλυφικά της Αιγύπτου, τη γέννηση του ελληνικού αλφαβήτου, την εύρεση της τυπογραφίας, τα ηλεκτρονικά βιβλία.
Σκοπός του «Ταξιδιώτη της γραφής» δεν είναι μόνο να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό στο έργο της μάθησης, αλλά και να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω αναζήτηση της γνώσης μέσα από την κάλυψη της περιέργειας του μαθητή, με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 22840-28233.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.