Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος “Made in Syros”

Την αγάπη τους για το σχέδιο με φόντο τη Σύρο, το νησί που οι ίδιοι επέλεξαν για να ζήσουν και να στήσουν τον δημιουργικό τους κόσμο, εκφράζουν μέσα από την ομαδική τους έκθεση στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου έξι νεαρές καλλιτέχνες.

Η έκθεση κοσμήματος και αντικειμένων τέχνης "Made in Syros" φιλοξενείται στο πρώην Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου 2015.

Χειροποίητα εικαστικά κοσμήματα, ξύλινα αντικείμενα και αρωματικά σαπούνια από τους Εύη Καβρουλάκη, Μαριάνθη Γκαβαϊσέ, Άρτεμη Σιδερίδου, Ελένη Κυριαζοπούλου, Άλκηστη Παπαγεωργίου και Χρήστο Πίκο ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο στυλ και την καλλιτεχνική πρωτοτυπία τους.

“Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εργαζόμαστε σε έναν κοινόχρηστο εργαστήριο στο κέντρο της Ερμούπολης όπου λόγω της κρίσης έχουμε βρει αυτόν τον τρόπο να μοιραζόμαστε τα έξοδα και μαζί, εμπειρίες και γνώσεις, ώστε να εξελισσόμαστε και να μην κολλάμε σε οικονομικά προβλήματα” δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” η Άλκηστη Παπαγεωργίου, η οποία παρουσιάζει για τέταρτη συνεχή δουλειά τα προσωπικά της έργα στην πάντοτε φιλόξενη Άνω Σύρο. “Αυτό αποδίδει κυρίως συναισθηματικά, καθώς νιώθουμε ικανοποιημένοι, ότι προχωράμε και πραγματοποιούμε σταδιακά το όνειρό μας. Οικονομικά τα πράγματα είναι προφανώς δύσκολα, αλλά όποιος επιμένει, στο τέλος κάτι θα καταφέρει”, κατέληξε.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 12:00 - 14:30 και 18:00 – 00:00.

Ετικέτες: