Το πανηγύρι που έσπασε τον «πάγο»

Τον Πάγο ξεσήκωσε ο Τηνιακός καλλιτέχνης Χρήστος Φιοράντης με την ορχήστρα του, πλαισιώνοντας μουσικά μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις στην «καρδιά» του καλοκαιριού, που τυγχάνει της θερμής ανταπόκρισης τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της Σύρου.

Το παραδοσιακό πανηγύρι στο γήπεδο του μπάσκετ, συνδιοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο ο Α.Ο. Πάγου και η Τοπική Κοινότητα Πάγου, την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αστείρευτο κέφι, τοπικοί χοροί και παραδοσιακά τραγούδια ήταν τα κύρια συστατικά ενός εκ των δημοφιλέστερων πανηγυριών του νησιού, που ξεχωρίζει για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Συμπληρώνοντας 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, το πανηγύρι του Πάγου απογειώθηκε και φέτος, χάρη στο μεράκι και την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος.

Το μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε και παρουσίασε το συγκρότημα από την Τήνο, το καλό φαγητό, αλλά και η συμμετοχή χορευτικής ομάδας από τον λαογραφικό όμιλο «η σοφία της παράδοσης» συνέβαλαν στην επιτυχία μίας ακόμη διοργάνωσης, η οποία αποτέλεσε τόπος συνάντησης μικρών και μεγάλων από κάθε γωνιά της Σύρου.

Τα χαμόγελα, οι παραδοσιακές νοστιμιές και οι χοροί συνεχίστηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους διοργανωτές να αφήνουν την προσωπική της σφραγίδα και στο φετινό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του «Σύρος Πολιτισμός».

Ετικέτες: