Όταν… σμίγουν οι φίλοι από Πάρο και Σμύρνη

  • Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2016 - 15:01

«"Οι φίλοι όταν σμίγουνε, γίνονται θαύματα", ανέφερε στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας, Σταματίνα Τσουνάκη και ένα μικρό κατά κάποιο τρόπο θαύμα όντως συνέβη στις δύο παραστάσεις που διοργάνωσε ο παριανός σύλλογος στις 2 & 3 Απριλίου 2016 στη Νάουσα, με τη φιλοξενία του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Καρσίγιακα, σε ανταπόδωση της φιλοξενίας ομάδων του ΧΟΝ εκεί τα δύο προηγούμενα χρόνια», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΧΟΝ. 

Όπως συνεχίζει:

«Στις παραστάσεις με το γενικό τίτλο "Οι φίλοι όταν σμίγουνε", που δόθηκαν στην αίθουσα του ΑΜΕΣ "Νηρέας", συμμετείχαν χορευτές από όλες τις ομάδες του ΧΟΝ, καθώς και χορευτές του προσκεκλημένου συγκροτήματος από την Τουρκία ("Karşıyaka Βelediyesi Halk Dansları Topluluğu").

Το ποικίλο πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι Ελένη Τριώδα, Παρασκευή Κρητικού και Στ. Τσουνάκη και ο Ekrem Altay αντίστοιχα. Οι παριανοί χορευτές παρουσίασαν χορούς από την Πάρο, τη Τζια, την Ικαρία, τη Λέρο, την Κάλυμνο καθώς κι ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, ενώ οι φιλοξενούμενοι από τη Σμύρνη χορούς από το Edirne (Αδριανούπολη),ένα αφιέρωμα στο zeybek αλλά και το μιμητικό σκωπτικό χορό Asuk Masuk.

Η ανταπόκριση του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και τις δύο βραδιές, ήταν πολύ θερμή, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσαν τόσο η σύμπραξη των δύο συγκροτημάτων σε δύο χορούς, το Harmandali και το πολίτικο χασάπικο, όσο και το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο.

Τα επαινετικά σχόλια ήταν πολλά, συχνά ιδιαίτερα συγκινητικά, ενώ ανάλογα ήταν τα πράγματα και στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις να αναρτώνται τις επόμενες ημέρες. Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί Μανώλης Δελέντας, Φανούρης Πετρόπουλος, Κίμων Ξύγκης, Παρ. Κρητικού, Μιχάλης Τσουνάκης και Γιώργος Δαβερώνας. Τον ήχο ρύθμισαν οι Μ. Τσουνάκης και Μανώλης Σιφναίος και το φωτισμό επιμελήθηκε ο Μάκης Λακταρίδης. Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πάρου κ. Δώρα Σαρρή, ο δημ. σύμβουλος κ. Γιάννης Πετρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Η 32μελής αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Καρσίγιακα διέμεινε στην Πάρο το διάστημα 1 – 4 Απριλίου και στο περιθώριο των εκδηλώσεων είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στη Νάουσα, την Παροικιά, τις Λεύκες και στα αρχαία λατομεία, όπου και ξεναγήθηκε από τον κ. Τάσο Κασαπίδη, και να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου, δηλώνοντας κατά την αναχώρησή της απόλυτα γοητευμένη, αλλά και ανυπόμονη για την επόμενη συνεργασία και για το επόμενο ταξίδι στο νησί μας.

Το ΔΣ του ΧΟΝ ευχαριστεί το προσκεκλημένο συγκρότημα, τους χοροδιδασκάλους, τους μουσικούς, τους χορευτές, όλους τους υπόλοιπους συντελεστές καθώς και τους χορηγούς, το Ξενοδοχείο Σένια, τα εστιατόρια Πιάτσα & Ελλάδας Σπίτι και τα κεραμικά "Υρία", για τη συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Επίσης, την ΚΔΕΠΑΠ, το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας και την πρόεδρό του Ελευθερία Μπαρμπαρίγου, το "Νηρέα", το μουσικό καφενείο "Τακίμι" και, φυσικά, τον κόσμο που μας στήριξε με την παρουσία του και αυτή τη φορά, δίνοντας μας δύναμη και έμπνευση για αντίστοιχες μελλοντικές δραστηριότητες».