IL TROVATORE στο θέατρο "Απόλλων"

  • Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2016 - 16:48

Ένας διαφορετικός Τροβαδούρος θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 3 και την Τετάρτη στις 4 Μαΐου 2016, στο Θέατρο Απόλλων.

Ο Τζουσέπε Βέρντι με το “IL TROVATORE”, την δημοφιλέστερη ίσως όπερα του, δημιούργησε ένα αρχέτυπο μελόδραμα του Ρομαντισμού. Μουσικές μελωδίες, άριες, ντουέτα δημιούργησαν μια από τις σπουδαιότερες όπερες της εποχής του. Μια όπερα απαιτήσεων, αφού μόνο οι κορυφαίοι του είδους θα μπορούσαν να σταθούν επάξια στους ρόλους που ο Βέρντι δημιούργησε.

Αυτή τη φορά ο Πάνος Λουμάκης και η Φανή Παλιούρα θα προσπαθήσουν να έρθουν πιο κοντά στην θεατρική βάση του έργου, απογυμνώνοντάς της από τα περιττά. Η φωνή συναντάει το σώμα και οι χωρίς όρια μεγαλειώδεις πράξεις της όπερας συναντούν τη θεατρική αντίσταση. Μια μη ρεαλιστική εκδοχή του «IL TROVATORE”, η οποία με την συνοδεία των ήχων ενός πιάνου, θα προσπαθήσει να διακρίνει τα αισθήματα και τα συναισθήματα που δεν θα ειπωθούν ποτέ. Η φωτιά θα παλέψει με το ψυχρό φεγγάρι, σε μια μάχη που μόνο ηττημένους και πόνο μπορεί να φέρει.

Οι ηθοποιοί – τραγουδιστές θα βρεθούν «γυμνοί», χωρίς ασφάλειες, να προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ουσία των ηρώων τους.

Ένα παιχνίδια, μια βασική σκαλέτα χρωμάτων, τέσσερις καθολικοί χαρακτήρες και μια παρτιτούρα θα είναι τα μόνα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ερμηνευτές, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα χωρίς τελικό προορισμό.

Αν όχι στην όπερα, πού αλλού μπορούμε να βρούμε τόσο ακραία Εγώ; Αν όχι στο θέατρο, πού αλλού θα μπορούσαμε να βρούμε το γιατρικό;

Συντελεστές

Μουσική διδασκαλία, πιάνο – Πάνος Λουμάκης

Σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί Φανή Παλιούρα

Κόμης Ντι Λούνα – Νικόλαος Καραγκιαούρης

Ατσουτσένα – Φωτεινή Αθανασάκη

Λεονόρα – Ελλη Αναστασοπούλου

Μανρίκο – Χρήστος Δεληζώνας

Αφηγητής – Φανή Παλιούρα

Οργάνωση Παραγωγής: ALTERCOM

Τιμή εισιτηρίου: € 15,00, Ανέργων, φοιτητών € 12,00

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2106980978 / 6949784684

Ωρα έναρξης: 21:00

 

Ετικέτες: