"Αυγουστιάτικη Βραδιά" από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μάννα

Όσα δεν πήρε ο άνεμος στην Αζόλιμνο

Σημείο αντάμωσης με τους «απόδημους» Μαννιανούς, που ο εορτασμός της Παναγίας τους φέρνει ξανά πίσω στο «σπίτι» τους, αποτέλεσε για ένα ακόμη καλοκαίρι η «Αυγουστιάτικη Βραδιά» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα στην Αζόλιμνο.  

Παρά το δυνατό αέρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε παραμονές της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αναλήψεως, όπου τα μέλη του Συλλόγου έστησαν το καθιερωμένο αυγουστιάτικο γλέντι τους.

Ζωντανή μουσική, χορός, άφθονο κρασί, φασολάδα και μεζεδάκια, προσφορά μελών του Συλλόγου περίμεναν τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν επίσης την ευκαιρία να προμηθευτούν σπιτικά γλυκά φτιαγμένα με μεράκι για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου του.

Οι Μαννιανοί καλλιτέχνες Σιδερής Δαρζέντας (μπουζούκι), Μήτσος Βαρθαλίτης (τραγούδι) και η παρέα τους εκτόξευσαν το κέφι στα ύψη, το οποίο αντιστάθηκε σθεναρά στον άνεμο, διαρκώντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Περισσότεροι από 250 επισκέπτες

Ικανοποιημένη από την αθρόα προσέλευση του κοινού δήλωσε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, Ελπίδα Νικητίδου. «Δεδομένων των καιρικών συνθηκών, δεν περιμέναμε ότι θα έχει τόσο κόσμο. Μοιράσαμε τουλάχιστον 250 ατομικές μερίδες φαγητό, ενώ έφυγαν 11 κιλά φασολάδα». Ανέφερε χαρακτηριστικά, καθιστώντας γνωστό ότι η «Αυγουστιάτικη Βραδιά» είναι ένας θεσμός που έχει περάσει στη συνείδηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού.

«Η εκδήλωση ξεκίνησε το 1990 ως σημείο συνάντησής μας με τους «απόδημους» Μαννιανούς που τις ημέρες της Παναγίας βρίσκονται κοντά μας. Γρήγορα όμως «αγκαλιάστηκε» από το σύνολο της Σύρου και πρωταγωνιστεί στις παράλληλες εκδηλώσεις του πολιτιστικού προγράμματός του», τόνισε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μικρό «παράπονο» για την απουσία μελών της δημοτικής αρχής. «Εκτός από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα Γιάννη Μαραγκό, που μας βοηθάει στα πάντα και το μέλος της Στέλιο Τρουμπετάκη, δυστυχώς ο δήμος ήταν απών για μία ακόμη φορά. Τους ευχαριστούμε για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά θα τους θέλαμε και κοντά μας», κατέληξε η κ. Νικητίδου.