Παραμονή Χριστουγέννων στη γιορτινή Ερμούπολη

  • Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου, 2016 - 15:32
  • /   Eνημέρωση: 24 Δεκ. 2016 - 17:51
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Το πνεύμα των Χριστουγέννων «φώλιασε» και φέτος στο κέντρο της Ερμούπολης, όπου η χαρά, η δημιουργία, η παράδοση και το αστείρευτο κέφι ζέσταναν ακόμη περισσότερο τις καρδιές των επισκεπτών του.

Μικροί και μεγάλοι, αψηφώντας το κρύο, ξεχύθηκαν σήμερα το πρωί στους εμπορικούς δρόμους της πόλης για να ψωνίσουν τα δωράκια τους, να ανταλλάξουν ευχές και να αφεθούν στο κλίμα των ημερών.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου κάλεσαν τους φίλους τους στον πεζόδρομο της Θυμάτων Σπερχειού και της Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος πλημμύρισε με χαρούμενες φωνές και πολλά παιδικά χαμόγελα.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και επίκαιρα τραγούδια από όλη την Ελλάδα παρουσίασε πολυμελής ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου. Μικροί και μεγάλοι χορευτές έστησαν ένα μεγάλο κύκλο στο κέντρο της οδού Πρωτοπαπαδάκη παρασύροντας στο ρυθμό τους περαστικούς και επιχειρηματίες που μπήκαν πρόθυμα στο χορό και έγιναν ένα με τους μικρούς πρεσβευτές της τοπικής μας παράδοσης.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν ο Γιάννης Ρούσσος, εκτελώντας χρέη παρουσιαστή και η Σοφία Νομικού σε ρόλο ξυλοπόδαρου.

Τους μικρούς φίλους τους απασχόλησαν και φέτος οι παιδαγωγοί του Kid’s Time στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των καταστημάτων της οδού Θυμάτων Σπερχειού, ενώ στην άλλη άκρη του πεζόδρομου τα καλικαντζαράκια των Αρτοποιημάτων Ντάνος το έριξαν σε χειροποίητες κατασκευές, ζαχαροπλαστικές και μη και σε face painting για τα παιδιά του νησιού, τα οποία είχαν επίσης την ευκαιρία να στείλουν το γράμμα τους στον Άι-Βασίλη μέσω του ΕΛΤΑ Σύρου και να διεκδικήσουν και φέτος ένα ποδήλατο.

βόλτες των επισκεπτών γλύκαναν, τέλος, οι λιχουδιές μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Σύρου μέσα από τα καθιερωμένα γλυκοπάζαρά τους.