Ο Άγιος Βασίλης επέστρεψε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο σπίτι του

Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στην Ποσειδωνία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Σύρου άνοιξε για πέμπτη συνεχή χρονιά τις πόρτες του στην επιβλητική και πανέμορφη Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Αϊ-Βασίλη.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργάνωσε και επιμελήθηκε για μία ακόμη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ποσειδωνίας» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγου ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας με την εντυπωσιακή άφιξη του Αϊ-Βασίλη και το μουσικό καλωσόρισμα που του επεφύλαξε η Ομάδα Ακορντεόν Σύρου. Αμέσως μετά ακολούθησαν χορευτικά από τους μικρούς μαθητές της Σχολής χορού «Bella Dance».

Σημειώνεται ότι τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη περιμένουν καθημερινά τα παιδιά στο κτήριο του ΚΑΠΗ για χριστουγεννιάτικες κατασκευές κι όχι μόνο, αλλά και προβολή παιδικής ταινίας.

Χρώμα, χαρά, ζωή

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των Χριστουγέννων η οποία πλημμυρίζει τις καρδιές των ανθρώπων με χαρά και αγαλλίαση. «Αυτές τις ημέρες, εορτάζουμε ένα μοναδικό γεγονός. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να μας στηρίζει στη ζωή και να μας δίνει δύναμη» τόνισε, ευχόμενος σε όλους «καλή χρονιά».

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, πλαισιωμένος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, καλωσόρισε το κοινό, επισημαίνοντας ότι η ζεστή και λαμπερή ατμόσφαιρα της Έπαυλης Τσιροπινά αποδεικνύει ότι η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει και φέτος στην Ποσειδωνία. Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει τόσο την κ. Μενδρινού, χαρακτηρίζοντάς την «άγγελο των Χριστουγέννων», όσο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας κ. Μάρκο Ρούσσο, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του κατάφεραν για μία ακόμη φορά να σκορπίσουν χρώμα και ζωή στο νότιο άκρο του νησιού. Τέλος, υπογράμμισε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων περνούν και ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης το οποίο μετέδωσαν οι μαθητές του νησιού με τα δώρα και τα παιχνίδια που προσέφεραν στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου, βοηθώντας να παραμείνει άσβεστο το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών τόσο της Σύρου, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τέλος, ο πρόεδρος του «Ποσειδώνα» ευχήθηκε το 2017 να είναι ένας χρόνος αγάπης και χαράς για όλο τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι στηρίζουν με την παρουσία τους την προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η «σταρ του Συριανού Καρναβαλιού» Μαριάννα Βακονδίου.

Το «Σπίτι του Αϊ-Βασίλη» συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων».

Οι επόμενες εκδηλώσεις

Το Μουσικό παραμύθι «Ο Εγωιστής Οδυσσέας» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες το απόγευμα οι μικροί επισκέπτες της Έπαυλης από το Τρεχαντηράκι της Ελπίδας. Ακολούθησε η παιδική θεατρική παράσταση «Η μαγεία του ροδιού» από τον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας. Οι εκδηλώσεις της Τρίτης ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια της Πελοποννήσου από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου.

Σήμερα, η Πέρσα Παύλου θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά με το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», ενώ αμέσως μετά θα πάρει τη σκυτάλη ο Σύλλογος Ηπειρωτών με κάλαντα Ηπείρου και τοπικές γεύσεις.

Την Πέμπτη, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Η Σοφία της παράδοσης» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς Κυθήρων, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι από την Ευγενία Σαγκινέτου. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά με τον γνωστό μάγο και ζογκλέρ Danjel παρουσιάζουν μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους και ακολουθεί ο Σύλλογος Κρητών Σύρου με παραδοσιακούς χορούς.

Τις δύο τελευταίες ημέρες θα παρουσιαστούν χοροί από το Κέντρο Χορού Μάκης Μπέτσης, χοροί και τραγούδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοίνικα και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς με την απονομή αναμνηστικών δώρων στα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη και το αερόστατο των ευχών.