Τιμητική εκδήλωση για τον συλλέκτη έργων τέχνης, Κώστα Ιωαννίδη από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Κυκλάδων

Έργο πολιτισμού κι ανθρωπιάς

Τη σπουδαία και πολύχρονη πορεία του γνωστού συλλέκτη έργων τέχνης, Κώστα Ιωαννίδη στο πεδίο του πολιτισμού και κυρίως των εικαστικών εκδηλώσεων της Σύρου, αλλά και την πολύτιμη και πάντοτε αθόρυβη στήριξή του σε πολλούς συνανθρώπους μας, αναγνώρισαν και τίμησαν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Κυκλάδων, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Ερμής”.

Παρουσία μελών του Σωματείου καθώς και προσώπων από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος, Γιάννης Χαρίτος καλωσόρισε τον κ. Ιωαννίδη, τη σύζυγό του Ζανίν και μέλη της οικογένειάς τους, προλογίζοντας την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου να προσφέρει τιμητική πλακέτα στον ίδιο, ως την ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του κοινωνικού – φιλανθρωπικού έργου του στον τόπο, καθώς όμως και ως κίνηση αναγνώρισης της αξιοσημείωτης διαδρομής του σε επίπεδο φιλοξενίας στη Σύρο, σπουδαίων ζωγράφων.

 

Πιστός λάτρης της τέχνης

Το προφίλ του κ. Ιωαννίδη ως λάτρη της τέχνης, του πολιτισμού καθώς και της προσφοράς συνέθεσε το σύνολο των προσώπων που μίλησαν για τον ίδιο αμέσως μετά τον κ. Χαρίτο, με πρώτο τον πρώην δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ακούραστη προσπάθειά του και την καθοριστική συμβολή του, στο να υποδέχεται η Σύρος επί σειρά ετών κορυφαίους εικαστικούς στο νησί, εμπλουτίζοντας την πολιτιστική ατζέντα της. Ο κ. Δεκαβάλλας εξήρε την πορεία του ίδιου, όπως παρομοίως έπραξαν ο πρώην Δήμαρχος Ποσειδωνίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Τζώρτζης Μαρκυωνίτης καθώς όμως και ο πρώην Δήμαρχος Ποσειδωνίας, Δημήτρης Ρούσσος, που με τη σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ιωαννίδη για την πολύτιμη βοήθειά του στην προσπάθεια εξασφάλισης κρατικής χρηματοδότησης για την επισκευή της έπαυλης Τσιροπινά στην Ποσειδωνία.

Ανάμεσα σε άλλους και ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάκης Δαδάος, που αναγνώρισε στον κ. Ιωαννίδη πως αποτελεί “σπουδαία προσωπικότητα στον χώρο της τέχνης” την οποία και υπηρετεί από νεαρή ηλικία με πίστη, συνέπεια και σεβασμό ενώ παράλληλα, το σύνολο των προσώπων που χαιρέτησαν στην εκδήλωση, έκαναν μνεία στις αποφάσεις των πρώην Δήμων Ποσειδωνίας και Ερμούπολης να ανακηρύξουν τον ίδιο ως Επίτιμο Δημότη για τη σταθερή συνεργασία του.

Τέλος, υπογραμμίσθηκε έντονα η διακριτική και κοινωνική προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο, έργο στο οποίο συνοδοιπόρος του είναι η σύζυγός του.

Κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί πως, εκ μέρους της νυν Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε εκπροσώπηση.