Αξιοσημείωτη προσέλευση κόσμου στην εκδήλωση της Ενετικής – Λαϊκής Βραδιάς στον όρμο της Βάρης

Γέμισε χρώμα η νησιώτικη βραδιά

  • Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2017 - 06:14

Με παλέτα χρωμάτων ανάμεσα στα οποία κυριάρχησε το πορφυρό, που χάρισε φως κι ένταση στην όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, έμοιαζε ο όρμος της Βάρης το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της εκδήλωσης της Ενετικής – Λαϊκής Νησιώτικης βραδιάς, η οποία και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων κι επισκεπτών.

Τα πλεούμενα σκάφη, οι “πρωταγωνιστές” της βραδιάς

Το λαϊκό γλέντι που έχει καθιερωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους τοπικούς Συλλόγους της περιοχής και τη Δημοτική Κοινότητα του χωριού κι εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης “Σύρος – Πολιτισμός 2017”, καταγράφει αξιοσημείωτη απήχηση, αφού διαφέρει από κάθε άλλο παραδοσιακό πανηγύρι στη Σύρο.

Συγκεκριμένα, τα βλέμματα των επισκεπτών προσέλκυσαν τα μικρά αλλά και μεγαλύτερα πλεούμενα σκάφη καθώς και οι ξύλινες βάρκες στον όρμο της Βάρης, τα οποία “εξέπεμπαν” πολύχρωμα φώτα “χορεύοντας” στον ρυθμό της γαλήνιας θάλασσας.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες διαμόρφωσαν ένα κατάλληλο περιβάλλον για τους επισκέπτες κι όσους παρευρέθηκαν στην παραλία της Βάρης και στις γύρω επιχειρήσεις, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ, απολαμβάνοντας το μουσικό σχήμα των Μέμη Ροσσολάτου, Ελπίδας Γαδ και Αλέξανδρου Μήτση.

Πέραν των χαιρετισμών των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναχράντου, του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου και του Αλιευτικού Ομίλου της Βάρης “Η Φάμπρικα”, θα πρέπει να τονισθεί πως για την επιτυχία της εκδήλωσης, συνέβαλαν τα μέγιστα και οι επιχειρηματίες της περιοχής.