Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στο Γαύριο

  • Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 15 Δεκ. 2017 - 7:47

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Γαύριο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το προσεχές τριήμερο 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 διοργανώνονται δράσεις που θα εκπλήξουν ευχάριστα τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους. Στόχος των διοργανωτών είναι να μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και διάθεσης για προσφορά εν όψει των εορτών.

Ο Δήμος Άνδρου και η Τοπική Κοινότητα Γαυρίου καλεί τους κατοίκους όλων των ηλικιών, να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στο λιμάνι του Γαυρίου. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το γνωστό παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», σε μία αισιόδοξη διασκευή που έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε συνεργασία με τους διδάσκοντες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Παράλληλα, οι επαγγελματίες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Γαυρίου θα προσφέρουν κεράσματα στον κόσμο. 

Το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους, θα παρουσιάσουν το «Δέντρο των Ευχών» στην πλατεία του Γαυρίου. Πρόκειται για μία όμορφη εκδήλωση, στην οποία θα μπορεί κανείς να καταγράψει σε χαρτί μία ευχή και στη συνέχεια να το «κρεμάσει» στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείψει η ανάλογη μουσική υπόκρουση, με τη χορωδία να τραγουδά τα παραδοσιακά κάλαντα και γιορτινά τραγούδια.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα θα «κλείσει» με τον ευφάνταστο… αλευροπόλεμο, μία δράση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Αξιέπαινη είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρουχισμός και οτιδήποτε είναι χρήσιμο για τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 15 και 16 Δεκεμβρίου και ώρες 7:30-9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η συλλογή τους για όποιον επιθυμεί να προσφέρει.

Το λαμπρό χριστουγεννιάτικο δέντρο, η μουσική, τα κεράσματα αναμένεται να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο στο Γαύριο. Σας περιμένουμε να καλωσορίσουμε μαζί τα Χριστούγεννα, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα!