Εύθυμη ατμόσφαιρα στην εκδήλωση της παράταξης "Η Άνδρος της ζωής μας"

  • Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, 2018 - 20:34

Η «Άνδρος της Ζωής μας» έκοψε για πρώτη φορά πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία μελών και φίλων της Παράταξης, κυρίως εκείνων που ζουν στην Αθήνα. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στην παραδοσιακή ταβέρνα «Τριχωνίδα», τίμησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος.
Η ατμόσφαιρα της συνεστίασης ήταν φιλική και εύθυμη, η συμμετοχή του κόσμου ήταν θερμή, ενώ ιδιαίτερο ρυθμό και ευκαιρία για χορό έδωσε ζωντανή ορχήστρα που έπαιξε γνωστά νησιώτικα και άλλα παραδοσιακά τραγούδια.
Κατά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Άνδρου, Γιάννης Καπάκης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όταν πριν τέσσερα περίπου χρόνια μια ομάδα ανθρώπων, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία, που δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του τόπου, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την παράταξή μας «Άνδρος της Ζωής μας», ίσως δεν είχαμε αντιληφθεί το μέγεθος του εγχειρήματος που ξεκινούσαμε. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πλήρως το ρίσκο που παίρναμε, αλλά και την ευθύνη που αναλαμβάναμε.
Δημιουργήσαμε μια Δημοτική Κίνηση, που ξεπερνούσε τις κομματικές γραμμές, που δεν είχε δεσμεύσεις απέναντι σε πολιτικούς ή οικονομικούς παράγοντες. Που δεν βασίστηκε σε ετερόκλητες συμμαχίες. Που δεν ήταν προϊόν συναλλαγών και διανομής οφίτσιων και καρεκλών.
Μοναδική φιλοδοξία όλων όσων στρατευθήκαμε σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε ένα λιθαράκι για να πάει επιτέλους μπροστά το νησί μας.
Και θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι με πίστεψαν, που βρέθηκαν στο πλευρό μου, και συνεχίζουμε μαζί αυτό το όμορφο ταξίδι. Θα ήταν παράλειψή μου
να μην ευχαριστήσω τη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Βασιλοπούλου, η οποία συντάχθηκε από την αρχή σε αυτό το εγχείρημα και σηκώνει το μεγάλο βάρος στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλες τις άλλες Επιτροπές, όπως και τους άλλους τοπικούς συμβούλους, αλλά και τα στελέχη, που στηρίζουν συνεχώς και δίνουν καθημερινές μάχες να αναδείξουν τις θέσεις της Παράταξης.
Ο δρόμος ήταν δύσκολος και ανηφορικός και δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Συναντήσαμε και συναντάμε ακόμη πολλά εμπόδια. Βλέπετε, τα κάθε είδους κατεστημένα έχουν τους τρόπους και τις μεθόδους να μην αφήνουν το νέο και το ανατρεπτικό να ξεπροβάλλει.
Αυτό που μας ένωσε, μας ενώνει και θα μας ενώνει είναι ένα: Η αγάπη μας για την AΝΔΡΟ.
Αυτό όμως, φίλες και φίλοι, αποδεικνύεται σήμερα ότι είναι και το μεγάλο μας όπλο. Αυτός είναι ο δυνατός συνεκτικός μας κρίκος. Αυτός που διέψευσε και διαψεύδει τις κάθε είδους «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν ότι είμαστε κάτι το παροδικό, το πρόσκαιρο, ότι έχουμε ημερομηνία λήξης.
Σε όλους αυτούς λοιπόν απαντάμε σήμερα και από εδώ:
Η «Άνδρος της Ζωής μας» ήρθε για να μείνει.
Ήρθε για να βάλει τέλος στη μιζέρια και την απαξίωση.
Ήρθε για να φέρει τον αέρα της αλλαγής και της ελπίδας.
Ήρθε για να αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην αναγέννηση του τόπου μας.
Και αυτό θα γίνει χωρίς «γκρίζες ζώνες», χωρίς συμφωνίες του παρασκηνίου που προκαλούν σύγχυση και εύλογα ερωτηματικά στην κοινή γνώμη.
Απέχουμε ενάμιση περίπου χρόνο από τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Το Μάιο του 2019 θα κληθούμε να εκλέξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή. Ο χρόνος δεν είναι πολύς. Ήδη, όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς, αρχίζει σιγά – σιγά να «ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας έχει αξιολογήσει την παρούσα Δημοτική Αρχή.
Ο συνδυασμός μας στις προηγούμενες εκλογές προσπάθησε να φέρει για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο του Δήμου μια νέα ατζέντα ιεράρχησης και συζήτησης των βασικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας.
Ναι, είναι βέβαιο ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν.
Να αποδεχθούμε κατ’ αρχήν το αυτονόητο. Και να αναδείξουμε μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις την προοπτική της νέας πορείας του Δήμου μας.
Με βάση αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.
Διάλογο που θα τα περιλαμβάνει όλα, αλλά θα βασίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις και δεν θα θέτει προαπαιτούμενα και όρους.
Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα:
Είμαστε υπέρ των συνεννοήσεων και των συναινέσεων.
Λέμε ναι στις ευρύτερες συνεργασίες.
Είμαστε ανοικτοί σ’ έναν διάλογο ειλικρινή και καλόπιστο.
Αυτή η παράταξη που μέρα με την ημέρα δημιουργεί όλο και πιο ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία της Άνδρου.
Εμείς είμαστε εδώ. Δηλώνουμε Πανέτοιμοι και Αποφασισμένοι.
Πολύ περισσότεροι από τότε που κάναμε το ξεκίνημα. Η «Άνδρος της Ζωής μας» γίνεται καθημερινά πιο μεγάλη, πιο ισχυρή, πιο παρεμβατική. Η φλόγα που ανάψαμε το 2014 μεγαλώνει και μεταλαμπαδεύεται σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.
Σας ευχαριστώ πολύ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.
Για την παρουσία σας, για την συμμετοχή σας, για την αγάπη σας.»