Εκδήλωση του Ναξιακού Οργανισμού Βιοϊατρικών Επιστημών

  • Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, 2018 - 10:23

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναξιακού Οργανισμού Βιοϊατρικών Επιστημών (Ν.Ο.Β.Ε.) το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2017 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στην Αθήνα.
Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Λογαράς. Μιλώντας ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Β.Ε. γιατρός κ. Γιάννης Βλασερός, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσής του (ιδρυτές το 1997 οι καθηγητές κ.κ. Νικόλαος Λεγάκης και Δημήτριος Στυλ. Κορρές και άλλοι Νάξιοι γιατροί), στα πεπραγμένα του σπουδαίου αυτού επιστημονικού και κοινωνικού φορέα και στα αξιόλογα ιατρικά συνέδρια που διοργάνωσε στη Νάξο (με τίτλο "Ιατρικές Ημέρες") και σκιαγράφησε την προσεχή δράση του Οργανισμού.
Όπως είπε ο κ. Βλασερός, στους στόχους του 2018 του ΝΟΒΕ είναι η συμπλήρωση των μελών του με όλους τους Ναξίους που ασκούν υγειονομικά επαγγέλματα και ταξινόμησή τους ανά κλάδο και τους γιατρούς ανά ειδικότητα. Άλλοι στόχοι του Ν.Ο.Β.Ε. είναι: η συνέχιση των «Ιατρικών Ημερών» στη Νάξου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και τους άλλους υγειονομικούς φορείς του νησιού και με πρόγραμμα που θα έχει και υγειονομικό περιεχόμενο, η συνεργασία με τα Ναξιακά σωματεία για τη δημιουργία ιατρικών εκδηλώσεων εκλαϊκευμένης μορφής, προγραμματισμό καταστατικής συνέλευσης κλπ.  
Ο Ν.Ο.Β.Ε. εισήλθε πρόσφατα με καινούργια δυναμική στη δεύτερη φάση της λειτουργίας με πρόεδρο τον δραστήριο κ. Βλασερό και με τη συνδρομή και των άλλων σπουδαίων μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου και με τη δράση του τιμά την επιστήμη και τη Νάξο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν διαφάνειες, φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση του Οργανισμού. Επίσης ο Ν.Ο.Β.Ε. βράβευσε τούς επιτυχόντες κατά τις εξετάσεις του 2017 στις ανώτατες και ανώτερες βιοϊατρικές Σχολές (ένα θεσμό που ξεκίνησε το έτος 2002).
Σημειώνουμε ότι μεταξύ των σκοπών του Ν.Ο.Β.Ε. είναι να λειτουργεί ως δίαυλος για την μεταλαμπάδευση της επιστημονικής γνώσης (που δημιουργείται στα Πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά κέντρα) προς την Ιατρική Επιστημονική κοινότητα της Νάξου και των Κυκλάδων νήσων γενικότερα και η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των κατοίκων για έγκαιρη διάγνωση των νοσημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Ν.Ο.Β.Ε. υπάρχουν στον ιστότοπό του http://www.nobe.gr/  .

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούν οι:
Πρόεδρος Ιωάννης Βλασερός, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών, Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Λεγάκης, Ενδοκρινολόγος.
Μέλη
* Αικατερίνη Δοντά, Καθηγήτρια Οδοντιατρικής Αθηνών,
* Γεώργιος Παρτσινέβελος, Παθολόγος, Ευγενίδιο Νοσοκομείο,
* Θεόδωρος Πιτταράς, Επ. Καθηγητής τμήματος Βιοπαθολογίας και
* Γεώργιος Μπούμπουλης, Ειδ/νος Χειρουργικής, ΝΙΜΤΣ
 Ευχόμαστε καλή περαιτέρω επιτυχία στο έργο του Ν.Ο.Β.Ε .
Γιάννης Λογαράς
Φιλόλογος

(Φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς,
πλην της αφίσας-πρόσκλησης του ίδιου του ΝΟΒΕ).

 

Ετικέτες: