Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Ο ήχος, η πόλη, τα μπλουζ...

  • Πέμπτη, 19 Ιουλίου, 2018 - 12:54

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, εγκαινιάζει μια ακόμα δράση στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης με τίτλο Αναγνώσεις Θεατρικών Έργων. 
Γνωριμία με θεατρικά έργα του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Η πρώτη εκδήλωση είναι μια γνωριμία με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, της σημαντικότερης θεατρικής συγγραφέως της μεταπολεμικής Ελλάδας. 
Η Λούλα Αναγνωστάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1928. Το 1965 ανέβηκε η τριλογία της Πόλης, που αποτελείται από τρία μονόπρακτα (Η Διανυκτέρευση, η Πόλη, η Παρέλαση)σε ενιαία παράσταση από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης. Ακολούθησε Η Συναναστροφή (1967) σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Τριβιζά, Αντόνιο ή το Μήνυμα (1972), Η Νίκη (1978), Η Κασέτα (1982), Ο Ήχος του Όπλου (1987) από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Το 1990 ο θίασος Καρέζη Καζάκου ανέβασε το έργο Διαμάντια και Μπλουζ σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, το 1995 Το Ταξίδι Μακριά παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, το 1998 το μονόπρακτο Ο Ουρανός Κατακόκκινος στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη και το 2003 το έργο Σ’ εσάς που με Ακούτε στη Νέα Σκηνή, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή. 
Τα έργα της ανεβαίνουν συνεχώς στο ελεύθερο θέατρο, στα κρατικά θέατρα, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και κάποια έχουν παρουσιαστεί στο εξωτερικό (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισπανία ΗΠΑ).
Η γραφή της ήταν ιδιαίτερη και άντλησε τα θέματά της από εκείνα της μεταπολεμικής περιόδου στη χώρα μας, όπως η ενοχή, η ήττα, η μοναξιά, η έλλειψη επικοινωνίας, τα αδιέξοδα.
Έφυγε από τη ζωή στις 8 Οκτωβρίου 2017. 
Με σεβασμό στο έργο της, η Ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, οργάνωσε μια παράσταση αναλογίου, μια συνάντηση με το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00.

Ετικέτες: