Yusef's Song: Ένα ντοκιμαντέρ για την Αραβική Άνοιξη στο Cinesthesia Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2015 - 15:02

Το ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή και δημοσιογράφου Κώστα Πλιάκου “Yusef's Song”, το οποίο αναδεικνύει μία διαφορετική πλευρά της Αραβικής Άνοιξης παρουσιάζει το Cinesthesia Ερμούπολης στις 24 και 25 Απριλίου στον Κινηματογράφο Παλλάς.

Τοποθετημένο στη Λιβύη και με κεντρικό ήρωα τον Γιουσέφ, τον πιο διάσημο ράπερ της χώρας, το «Yusef's Song» κοιτάζει μια χώρα στο μετά της επανάστασης προσπαθώντας να δυναμώσει το volume στο όραμα της νέας γενιάς για μια καινούρια εποχή που αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Μετά την προβολή της τανίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, ο οποίος μαζί με τον πολύ στενό συνεργάτη του Mohamed Benghuzzi θα μιλήσουν για την επανάσταση στην Λιβύη, τον νεαρό ράπερ και πολλούς συνομηλίκους του, που έζησαν από μέσα τα γεγονότα της λιβυκής Αραβικής Άνοιξης.

“Τι έμαθα για το Ισλάμ” θα είναι το κεντρικό θέμα στο table talk που θα πραγματοποιηθεί στο Κρητικό Παντοπωλείο “Μεϊντάνι” το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 18:15, ενώ στις 24, 25 και 26 Απριλίου στο Ιστορικό Κέντρο Ερμούπολης η Γιολάντα Ζιάκα και η Ελπίδα Γαδ θα αναπτύξουν τη δράση “Omar Al Khayyam: Ποίηση σε χαρτί & μελάνια”. 

Ετικέτες: