Του Γιώργου Ξανθάκη

Σινεπιλογές

  • Τρίτη, 24 Απριλίου, 2018 - 06:12

Ένα ήσυχο μέρος/A quiet place (2018) του Τζον Κραζίνσκι

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια οικογένεια που ζει απομονωμένη μέσα στην φύση αναγκάζεται να κάνει απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει.

Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Στο δάσος που τους περιβάλει καραδοκεί μία αδιόρατη απειλή, μία εχθρική δύναμη που έλκεται από τον πιο στοιχειώδη ήχο και βάλλεται να τους πλήξει. Την γνώριμη ρουτίνα τους θα ταράξει ένα αναπάντεχο ατυχές περιστατικό που θα φέρει τα πάνω κάτω, θέτοντάς τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ηθοποιός, σεναριογράφος, και σκηνοθέτης, o Τζον Κραζίνσκι αναλαμβάνει για πρώτη φορά και τους τρεις ρόλους σε μια παραγωγή και μαζί με τη σύζυγό του, Έμιλι Μπλαντ, υπογράφει ένα σιωπηλό θρίλερ, που εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία του.

Με ελάχιστο διάλογο - οι χαρακτήρες επικοινωνούν με τη νοηματική γλώσσα, την επαφή με τα μάτια και τους ψιθύρους . Το 'A Quiet Place' είναι ένας καθαρός, τολμηρός κινηματογράφος, με  ανατριχιαστικές εικόνες  και ήχους αλλά σε δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης είναι μια αλληγορία για τις προκλήσεις του γονικού ρόλου σε έναν τρελό κόσμο.

Με το φιλμ αυτό ο Κραζίνσκι πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά τελικά έφτιαξε  ένα από τα καλύτερα θρίλερ του 2018.

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα