Του Γιώργου Ξανθάκη

Σινεπιλογές

  • Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018 - 06:10

“Deadpool 2”(2018) του Ντέιβιντ Λιτς

Το 2016 οι υπεύθυνοι των Marvel Comics κατάλαβαν ότι οι θεατές έχουν  κουραστεί  με τους ‘Avengers’, τους ‘X-Men’ και τους ‘Fantastic Four’  και τους συνέστησαν  έναν νέο -για τα κινηματογραφικά δεδομένα- σούπερ ήρωα, ή μάλλον καλύτερα έναν εντελώς αντισυμβατικό αντί-ήρωα, τον Deadpool! Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μίλερ και τον ομώνυμο ρόλο ο Ryan Reynolds, οποίος στο παρελθόν έχει ενσαρκώσει όχι και τόσο επιτυχημένα, έναν άλλο σούπερ ήρωα, τον Green Lantern. Ο Reynolds υποδύεται τον Wade Wilson, έναν άντρα που άνηκε στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, αλλά κατέληξε μισθοφόρος. Όταν τον υποβάλλουν σε πειράματα για ένα κρυφό σχέδιο, το Weapon X, χωρίς τη συγκατάθεση του, θα αποκτήσει τη δύναμη να αυτοθεραπεύεται από κάθε τι που τον βάλλει. Από αυτό το σημείο έχει ένα νέο alter ego, αυτό του Deadpool. Οπλισμένος με τις νέες του δυνατότητες και με ένα καυστικό, διεστραμμένο χιούμορ, βάζει αυτοσκοπό να βρει αυτόν που είναι υπεύθυνος για τα πειράματα που σχεδόν του κατέστρεψαν τη ζωή, και να πάρει την εκδίκησή του. Ενώ σκοτώνει τους κακούς, γυρίζει στην κάμερα και μιλά στο κοινό ή στέλνει ειρωνικά βλέμματα...

Δύο χρόνια λοιπόν μετά την πρώτη περιπέτεια, ο Ryan Reynolds επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη υποδυόμενος τον κυνικό ,αθυρόστομο και ανατρεπτικό 'Deadpool', μαζί με αυτόν όμως θα δούμε και τον Josh Brolin, στο ρόλο του Cable, του μεταλλαγμένου αντιπάλου του, ο οποίος ήρθε απο το μέλλον, με σκοπό να σκοτώσει ένα παιδί, το οποίο μελλοντικά θα του καταστρέψει τη ζωή και με αυτό τον τρόπο επιζητά να πάρει την εκδίκησή του.

O Ντέιβιντ Λιτς, («John Wick» και «Atomic Blonde») , που αυτή τη φορά έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, είναι άσσος στις ταινίες δράσης και προκειμένου να επιβεβαιώσει τη φήμη του, φορτώνει τη ταινία με περισσότερα stunts, αλλά και σκηνές ωμής βίας, ακόμα κι ακρωτηριασμών, χρησιμοποιώντας γνωστούς χαρακτήρες και αξιοποιώντας στο έπακρο το πιο δυνατό χαρτί του «Deadpool» , δηλαδή το κωμικό στοιχείο και το προκλητικό χιούμορ.

Το  «Deadpool 2» παρά τα κάποια εύστοχα κωμικά του σημεία, συχνά καταφεύγει σε χοντροκομμένα και κακόγουστα αστεία , μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα χαβαλέ και απενοχοποίησης του πολιτικά ανορθόδοξου.

Τα εφέ είναι εντυπωσιακά ,ο ρυθμός καταιγιστικός ωστόσο ή γλώσσα είναι χυδαία  και η απεικονιζόμενη βία υπέρμετρα σκληρή. Έτσι η ταινία εγκλωβίζεται στο ντελίριο και την αυτο-παρωδία, χωρίς ποτέ να μπορεί να βγεί απ' αυτό…

* Η  ταινία θα προβάλλεται από  19-23/5 στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ

Ετικέτες: 

Διαβάστε ακόμα