Προβολή ταινίας

Άγριες φράουλες.. από τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

  • Παρασκευή, 6 Ιουλίου, 2018 - 10:48

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

 

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00 θα προβληθεί εκτάκτως, η ταινία ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (1957) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1918 και φέτος είναι η επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννηση του σημαντικού Σουηδού σκηνοθέτη του θεάτρου και ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

   

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Ο ηλικιωμένος καθηγητής Ιατρικής Ισαάκ Μποργκ, (τον οποίο ερμηνεύει μοναδικά ο Βίκτορ Σγιόστρομ, ο σημαντικότερος σκηνοθέτης βωβού κινηματογράφου της Σουηδίας) πρόκειται να τιμηθεί από την Ακαδημία για την προσφορά του στην επιστήμη. Αποφασίζει να ταξιδέψει με το αυτοκίνητο μαζί με τη νύφη του και στη διαδρομή θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που θα τον φέρουν αντιμέτωπο με το παρελθόν του. Και το ταξίδι γίνεται ένα πνευματικό ταξίδι συμφιλίωσης με το παρελθόν, ένα ταξίδι ενδοσκόπησης και αναζητήσεων, ένα ταξίδι με τα ερωτήματα που βασανίζουν και πάντα θα βασανίζουν τον άνθρωπο, αφού θα μένουν πάντα αναπάντητα. Ιστορία μιας ζωής αφιερωμένης στην επιστήμη. Ένα αριστούργημα που περνάει από το παρελθόν στο παρόν, από το όνειρο στην πραγματικότητα.

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.