2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο

Μία μικρή πρόγευση για τις μοναδικές στιγμές που θα χαρίσει το επόμενο τριήμερο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το “2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο”, έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η “Ομάδα Ακορντεόν Σύρου”.

Ένας μουσικός περίπατος στους δρόμους της πόλης με γνώριμους και αγαπημένους ήχους που συγκινούν και “ταξιδεύουν” τις ευαίσθητες ψυχές σε νοσταλγικά μονοπάτια με συνοδοιπόρο την τέχνη αποτέλεσε τον προπομπό του φετινού κύκλου εκδηλώσεων που αναμένεται να προσελκύσει στο έπακρον το ενδιαφέρον του κοινού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους “Ο Φοίνικας Σύρου” και “Ποσειδών”, καθώς και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν συναυλίες σπουδαίων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Θέατρο Απόλλων, την Πλατεία Μιαούλη και στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία. Την τρίτη ημέρα, η βραδινή συναυλία με τίτλο “Διαδρομές του Ελληνισμού” συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο “Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου” και περιλαμβάνει μουσική και χορούς από τον Πόντο, την Κύπρο, τη Θράκη και την Ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των εκδηλώσεων, στην αίθουσα “Γιάννη Ρίτσου” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα λειτουργεί έκθεση και εργαστήριο επισκευής & συντήρησης ακορντεόν από τον Παναγιώτη Ζαφειρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά τις πρωινές και απογευματινές ώρες ατομικά και ομαδικά μαθήματα από τον Claudio Jacomucci, καθηγητή Ιταλικού Πανεπιστημίου, με τη βοήθεια της Kathleen Dalaney και από τον ακορντεονίστα Δήμο Βουγιούκα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της “Ομάδας Ακορντεόν Σύρου”, με την υπόσχεση το 2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν να μιλήσει στις καρδιές όλων των φίλων του ιδιαίτερου αυτού μουσικού οργάνου που φροντίζουν να το προβάλουν και να το διατηρούν με το ζήλο και την αγάπη τους στο προσκήνιο.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα δώσουν συναυλίες είναι ο Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν) με την Αρετή Προσήλια (πιάνο) καθώς και ο Claudio Jacomucci (μπαγιάν) με την χορεύτρια – performer Kathleen Delaney στις 28/07/2013, η ‘Αρτεμις Βαβάτσικα, η Ζωή Τηγανούριαμε το 4 μελές συγκρότημα Zoe’s quintet, καθώς και ο Βασίλης Ζιάκας με το συγκρότημα “Ενδεκάτη Παράλληλος” στις 29/07/2013, & οι “Encardia” στις 30/07/2013.

Ετικέτες: