3η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου

Περισσότεροι από 200 μουσικοί πνευστών από τα περισσότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχουν και φέτος στη μεγάλης εμβέλειας μουσική συνάντηση της Περιφέρειας, που έχει ως στόχο να καταγράψει και να αναδείξει τους λαϊκούς οργανοπαίκτες του Αιγαίου.

27-29 Σεπτεμβρίου στην Πάρο και την Αντίπαρο

Η 3η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στην Πάρο και την Αντίπαρο. Η πρωτοβουλία αυτή συνενώνει και επεκτείνει τον επιτυχημένο θεσμό της Παγκυκλαδικής Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών, που διοργανώθηκε επί 8 συνεχή χρόνια (2002-2010) σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων (Κέα, Κύθνος, Άνδρος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σύρος).

Οι Συναντήσεις Λαϊκών Πνευστών έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να φέρουν σε επικοινωνία τους αγνοημένους - λόγω της επικράτησης του βιολιού και του μοντέρνου “νησιώτικου” ρεπερτορίου - οργανοπαίκτες-θεματοφύλακες του παραδοσιακού ύφους και ήθους των νησιών, να τους δώσουν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να επιδείξουν τη δεξιοτεχνία τους και ν’ αποκτήσουν κίνητρα για τη διάδοση, συνέχιση και εξέλιξη της παράδοσής τους.

Μύηση στην Αιγαιοπελαγίτικη μουσική παράδοση

Οι νέοι μουσικοί από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους παλαιότερους οργανοπαίκτες, να μιλήσουν μαζί τους και να μαθητεύσουν κοντά τους, καθώς και να μυηθούν με τις καλύτερες προοπτικές στον πλούτο και στην ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου.

Η Συνάντηση διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων – Δράσεις Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και με τη συμμετοχή της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου, του Δήμου Αντιπάρου και του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Ετικέτες: